Experian България разширява екипа си в България до 1000 души и се мести в нов офис

До края на годината екипът на Experian България се очаква да достигне 1000 служители. Това стана ясно по време на среща с медиите, организирана от компанията.

Заради бързото разрастване компанията ще се премести в нов офис. Сградата се намира на бул. „Цариградско шосе“ 7-11 и ще отвори врати през първата половина на 2019 г., пише economy.bg.

„Всеки месец привличаме все повече и повече умни, находчиви и активни хора, а в бизнес отношение поемаме все по-мащабни проекти със стратегическо значение за компанията на световно ниво. Време е да разполагаме с ново иновативно пространство, където да създаваме технологии и процеси, които подобряват живота на хората,“ каза Петър Бънков, изпълнителен директор на Experian България.

Experian България в момента обединява ключова част от глобалния аналитичен капацитет на компанията. Софийският офис отваря врати през 2004 г. През годините Experian България развива продукт за кредитен рейтинг, комбинирайки Big Data с аналитични модели, предотвратяване на измами и автоматизация на процеси.

„Приносът на българския екип към бизнеса на компанията е значим,“ коментира Стийв Вагнер, глобален изпълнителен директор на Experian Decision Analytics. „Разработването на иновативни продукти и предоставянето на първокласни услуги за нашите клиентите са в основата на успеха ни както в българския офис, така и по целия свят.“

На местно ниво компанията предоставя услуги на пет от водещите банки в страната, а по-рано тази година получи за трети път свидетелство за инвеститор Клас А инвеститор. Освен това Experian принадлежи към индустрия, която формира 4.8% от годишния брутен вътрешен продукт (БВП) на България, според данните от Годишния доклад за развитието на индустрията на Българската аутсорсинг асоциация (БАА).

В стремежа си да развива таланти на местно ниво през 2016 г. Experian заедно със Софийския университет създаде магистърска степен по “Иконометрия и икономическо моделиране“ с фокус върху модерните приложения в областта на икономически данни и анализи на бизнес процеси.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.