Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 19, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

ОТР и Сосиете Женерал потвърдиха за продажбата на българската Сосиете Женерал Експресбанк на ДСК

ОТР и Сосиете Женерал потвърдиха за продажбата на българската  Сосиете Женерал Експресбанк на ДСК
Miglena Ivanova

Унгарската банкова група ОТР и френската Сосиете Женерал потвърдиха слуховете за продажба на българската Сосиете Женерал Експресбанк на ДСК, която е собственост на ОТР.

Финализирането на сделката се очаква през следващите няколко месеца, като се очаква одобрението на съответните банкови, финансови и защитаващи конкуренцията регулатори, посочват от Сосиете Женерал.

Част от сделката са и дъщерните компании на Сосиете Женерал Експресбанк - лизинговата компания Сожелиз България и Сосиете Женерал Факторинг, както и дяловете на застрахователното дружество Сожелайф България и Регионален фонд за градско развитие (51% собственост на СЖЕБ), посочват от френската банкова група.

Групата Сосиете Женерал ще остане в България чрез компанията си за оперативен лизинг и управление на автопарк АЛД Аутомотив.

Паралелно с тази сделка Сосиете Женерал и Банка ОТП обсъждат сключване на споразумение за услуги, което ще обхване предоставянето на взаимни услуги в различни области (включително, но не само - инвестиционно банкиране, капиталови пазари, финансиране и глобално трансакционно банкиране) в Албания, България, Хърватия и Унгария.

С пазарен дял от близо 6.7%, Сосиете Женерал Експресбанк е седмата по големина на активите банка на българския пазар и като универсална банка е активна както в сегмента на банкиране на дребно, така и в корпоративното банкиране, допълва се в съобщението.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.