Четири начина да се възползвате от възможностите във време на криза

digital-business-Pixabay

Времената са несигурни, а за собствениците на предприятия ситуацията с пандемията и наложените ограничения с цел забавяне разпространението на коронавируса направи средата ужасяваща.

Следването на насоки за социално дистанциране може да е неудобно и много компании са изправени пред краткосрочни загуби и мрачни перспективи, пише онлайн изданието entrepreneur.com.

Грижата за вашия бизнес по време на криза е жизненоважна. Нека разгледаме някои практични и отговорни стратегии, които могат да ви помогнат да поддържате бизнеса си дори в този труден момент.

Съсредоточете се върху фирмената култура

Независимо дали работите сам, или имате и служители, вашата компания има култура. Това е вашият етос, вашият основен смисъл, който ви отличава от вашите конкуренти.

Според резултатите от проучване на IBM служителите, които изпитват силна връзка с тяхната компания и техните колеги, постигат по-добри резултати за своите работодатели. Точно така: сплотената фирмена култура води до по-добри изживявания както за вашите служители, така и за вашите клиенти.

Така че, докато сте забавили темпото в момента, отделете малко време за размисъл върху вида бизнес, който искате да управлявате. Отделете малко енергия за насърчаване на служителите да мислят за себе си като за жизненоважна общност, дори ако всички работите отдалечено. Културата може да се култивира дори от разстояние. Споделеното чувство за цел и ангажираност с колективни цели може да установи вашата компания като чудесно място за работа.

Приближете се до вашата общност

Независимо дали сте собственик на счетоводна фирма, магазин за платове или фирма за озеленяване, вие сте част от общност. Дори онлайн бизнесът се базира някъде.

Използвайте сегашната пауза, за да създадете по-силни връзки със съседите си. Разгледайте общността си и вижте какво може да свърши вашата компания за нея. Ако можете да поемете доставки на храна – направете го. Има ли образователна програма, която можете да предложите безплатно на родителите, за да занимават децата си – дайте им я.

Подсилването на връзките с вашата общност ще ускори възстановяването ви, когато икономиката се отвори.

Съсредоточете се върху това, от което се нуждаят вашите клиенти

Когато уплашените потребители изпразниха рафтовете с дезинфектанти и основни храни в магазините, какво направиха големите и малки дестилерии? Те прехвърлиха производството си към масови количества средства за дезинфекция на ръцете.

Винаги бихте могли да преосмислите стоките и услугите, които продавате, за да задоволите новите потребителски нужди. Ресторантите, принудени да затворят салоните си, доставят готова храна до прага или продават хранителни продукти. Магазини за платове предлагат защитни маски. Счетоводителите проучват новите норми, за да помогнат на клиентите си да запазят колкото могат повече от парите си.

Когато пазарът се промени, бизнесът също трябва да се променя.

Адаптирайте съдържанието си

Създаването на динамично съдържание за вашия уеб сайт е една от задачите, върху която можете да се съсредоточите сега. Генерирайте съдържание, което ще ангажира вашите клиенти и ще помогне за популяризирането на вашата марка и вашия бизнес.

Независимо дали ще стартирате фирмен блог, създавате забавни и информативни видеоклипове или просто ще актуализирате информация за предложенията на вашата компания, направете го сега. В това има смисъл, особено в момент, в който повечето хора си стоят у дома, на компютрите си.

Не сте убедени, че свежото съдържание и силното SEO имат значение? Разгледайте статистиката. Общо 72 процента от онлайн маркетолозите вярват, че маркетингът на съдържание е най-ефективната SEO стратегия.

Според Федералната агенция за управление на извънредни ситуации 40 процента от бизнеса не отваря след бедствие. Това е отрезвяваща статистика и въпреки че не можем да предвидим или избегнем всяка трудност, това, което можем да направим, е да инвестираме известно време и енергия в позиционирането на бизнеса, за да излезем във възможно най-добрата позиция.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.