Рекорден брой проекти се конкурират за Наградите за отговорен бизнес

All-Winners_2011

Рекорден брой кандидатури ще се състезават в десетото юбилейно издание на Наградите за отговорен бизнес, които се връчват ежегодно от Българския форум на бизнес лидерите. За за участие конкурса са подадени общо 85 проекта на 50 организации от цялата страна, съобщи председателят на бизнес организацията Мария Шишкова.

Категориите, в които ще бъдат отличени компаниите, са „Инвеститор в обществото”, „Инвеститор в околната среда”, „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд”, „Инвеститор в знанието”, награда за „Маркетинг, свързан с кауза” и награда за „Цялостна КСО политика на малко и средно предприятие”.

Традиционно най-голяма конкуренция има в категорията „Инвеститор в обществото”, където кандидатстват проекти (22 на брой), насочени към дългосрочно социално развитие и просперитет на местните общности или на цялото общество. Тази година има и значително повече кандидатури за „Инвеститор в човешкия капитал”, където са получени 18 проекта (за сравнение през 2011 г. те са 5), а за приза „Инвеститор в знанието” ще се борят 23 проекта (срещу 16, получени през 2011 г.), уточняват още организаторите.

Проектите ще бъдат оценявани от 12 членнно-жури, в което влизат представители на бизнеса, медиите, науката, правителствения и неправителствения сектор. Сред тях са столичният кмет Йорданка Фандъкова, социалният министър Тото Младенов, Н. Пр. Джонатан Алън, Посланик на Великобритания, председателите на БСК и БТТП Цветан Симеонов и Божидар Данев, Веселина Кавръкова, програмен ръководител на WWF България, и др. Победителите ще бъдат обявени време на официална церемония, която ще се състои на 27-ми февруари 2013 г., в Шератон София Хотел Балкан.

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.