ПИБ внедри най-голямата Oracle Exadata Database Machine

pc

За да оптимизира дейностите по управление на заемите и обслужването на клиентите си, Първа инвестиционна банка внедри технологичното решение на Oracle - Exadata Database Machine. Проектът, реализиран през 2012 г.,  беше представен по време на Oracle Extreme Performance Engineered Systems Day, който се състоя на 12 март в София.

По думите на Светослав Молдовански, член на управителния съвет и изпълнителен директор на финансовата институция, миграцията към Oracle Exadata гарантира на банката три пъти по-бързо обработване на данните от всички трансакции в края на всеки работен ден. По думите му, от технологична гледна точка, внедряването на решението е довело до консолидация на сървъри, намаляване на разходите за инфраструктура, подобрена система за поддръжка, както и ускоряване на ИТ процесите.

От друга страна, Молдовански бе категоричен, че реализацията на проекта има значителен ефект и върху облекчаването на административните дейности. Той обясни, че проблемите в системата са намалели над 4 пъти, като след миграцията тя работи без неочаквани прекъсвания, благодарение на автоматичното препразпределяне на ресурси между приложенията, използващи платформата.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.