Културно-историческия туризъм ще превръщане България в целогодишна туристическа дестинация

tourism-2

Министерство на туризма акцентира развитието на културно-историческия туризъм за превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” министърът на туризма Николина Ангелкова по повод 27-ми септември – Световен ден на туризма.

„Всички констатират огромния потенциал, който има за развитието на туризма. Аз се радвам, че с общите усилия на частния сектор, на местните власти, ние можем да го развием. Всъщност страната ни може да популяризира и да е равноправен конкурент, както с морски, така и със зимен продукт. Ние акцентираме и културно-историческия туризъм, балнео, спа и голф туризма, за да може да превърнем страната в целогодишна туристическа дестинация. Да не забравяме виното и гурмето. Имаме уникални възможности и с тази изложба, която организираме, можем да ги представим на всички”, посочи министър Ангелкова.

Фотоизложбата „България – атрактивна туристическа дестинация”ще бъде представена и в чужбина. „Водим разговори с нашето туристическо представителство в Япония, което открихме на 25 септември в Токио. То е реализирано съвместно с Японската бизнес организация на базата на публично-частно партньорство. Предстои да координираме представянето на изложбата и с 11-те културни центрове, които имаме в останалите европейски столици.

Подписахме споразумение с Министерство на културата – да използваме тези наши центрове и за популяризиране на страната. Водим разговори, за да може изложбата да ги посети. Така че се надявам максимално да успеем да представим изложбата”, каза още министърът на туризма Николина Ангелкова.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.