ЕБВР отпусна 50 млн. евро за подпомагане на МСП в България

finance-1

"Прокредит банк" взе заем от 50 млн. евро от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), с които ще увеличи подкрепата си за малките и средни предприятия (МСП) в България, съобщиха от търговската банка.

Двете финансови институции възнамеряват да подобрят достъпа до дългосрочно финансиране на МСП в цялата страна, за което работят съвместно от години.
По-рано тази година ЕБВР придоби дял от 3.6 % в "ПроКредит холдинг", компанията-майка на ориентираната към развитие "ПроКредит" група, която се състои от банки с основен фокус обслужване на малкия и среден бизнес.

При подписването на новото споразумение в София президентът на ЕБВР Сума Чакрабарти заяви: "Очакваме българската икономика да продължи да расте през следващите години. Това предполага нужда от повече средства, за да се подпомогне растежът на бизнеса както на местно ниво, така и да се разширява в чужбина".

"Подписването на днешния договор отразява споделените принципи и съвместната ангажираност на двете институции за насърчаване на растежа и заетостта чрез подпомагане на малките и средни предприятия", каза Румяна Тодорова, изпълнителен директор на "ПроКредит банк" (България).

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.