БФБ вече е с най-новото технологично поколение на платформата за борсова търговия на Deutsche Borse

bfb

Българската фондова борса /БФБ/ успешно внедри и вече оперира на най-новото поколение технологична архитектура на Deutsche Borse - Т7, съобщиха от борсата. Платформата дава възможност на пазарните участници на българския капиталов пазар първи в Източна Европа да се възползват от най-съвременните технологии за борсови оператори.

С промяната от сегашната система Xetra към T7, забавянето в търговията е намалено още повече. Освен това международните участници в търговията, които вече са свързани с Т7, могат да се възползват от потенциалните синергии чрез по-ниски разходи за развитие и поддръжка, ако желаят да имат експозиция на българския капиталов пазар, допълниха от БФБ.

Малтийската фондова борса въведе Т7 през март тази година. Няколко други борси в Европа и в света също са внедрили търговската инфраструктура на Deutsche Bоrse. Вдопълнение към борсата Eurex, борсата във Франкфурт и Европейската енергийнаборса (EEX), също разчитат на T7; борсите във Виена и Шанхайската са базирани натехнологии, разработени от Deutsche Bоrse. Борсите в Будапеща, Любляна, Прага,Валета и Загреб използват инфраструктурата на DBAG от години.

Българската фондова борса използва търговската инфраструктура на Deutsche Bоrse от 2008 г. насам, пише в съобщението.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.