Британска финтех компания отвори свой офис в София

Megapark

Британската финтех компания Tide отвори свой офис в София през август. Платформата за бизнес банкиране наема близо 2000 кв. м. в Megapark. В българския екип на компанията ще работят около 100 души.

Tide е британска платформа за бизнес банкиране за малки и средни предприятия. Компанията, открита през 2015 г., предлага не само текуща сметка и свързаните с нея банкови услуги, но и цялостен набор от приложими административни решения, като пълна интеграция на счетоводните системи.

„В изискванията на Tide, както и на други наематели, с които работим, важно условие при наемането на офис е наличието на висококачествени услуги по управление на сградата. Tide е международна компания от категорията на основните наематели в сградите на Lion’s Head – компании от сектора на технологиите. Профилът на служителите в компанията съвпада с този на другите наематели в Megapark, което подсилва общността на работещите в сградата“, коментира Георги Попчев, пропърти мениджър на Lion’s Head Investments, собственик на Megapark. По думите му, с достигането на зряла фаза на пазара на бизнес имоти и увеличаващото се предлагане, конкуренцията в офис сегмента нараства.

Според изпълнителния директор на консултантската компания Cushman & Wakefield Forton, Михаела Лашова, наемните договори за офиси между 1200 и 3000 кв. м., които доскоро се считаха за регулярни, през 2019 г. са по-скоро изключения. Преговорите за наем са разпределени в долната граница за площи до 500 кв. м. и в горната – за 5000 кв. м и повече, което според бизнес консултантиите се дължи на окрупняването на наемателите.

До момента Tide е използвала споделено офис пространство в София, което е стандартна практика за компаниите при навлизане на нов пазар. След изготвянето на дългосрочен бизнес план, обикновено те се насочват към наемането на собствен офис, където разходът за едно работно място е значително по-нисък.

„За нас беше важно сградата, която ще обитаваме, да се намира на ключова локация в добре развит бизнес район. Зоната около Megapark е утвърдена локация за бизнес и търговски сгради. Има създадена общност на работещите там, което улеснява прехода на служителите към новото работно място и спомага за по-бързото им приспособяване“, казва Oliver Prill, изпълнителен директор на Tide.

До края на годината компанията планира разширяването на екипа с над 80%. Дизайнът и обзавеждането на пространството ще следват концепцията на офисите в Лондон, а работещите ще участват активно в процесите по планиране.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.