Базираната в Израел компания Check Point Software Technologies навлиза в България

computer-nework

Базираната в Израел компания Check Point Software Technologies обяви своето навлизане в България.

Фирмата, създадена през 1993 г., е глобален лидер в областта на информационната сигурност. Check Point e пионер в създаването на т. нар. „защитна стена“ (от англ. Firewall) - специализиран хардуер (или софтуер), който инспектира мрежовия трафик, преминаващ през него, и регулира достъпа съгласно предварително зададени правила или политики, пише economic.bg.

Оборотът на компанията за миналата година доближава 2 млрд. Долара. Тя има над 5000 служители в цял свят, а клиентите и са над 100 000.

За търговската част от бизнеса на компанията в България ще отговаря Владимир Харизанов. Той има бакалавърска степен по Международни отношения от Софийския Университет и MBA степен от Cardiff Metropolitan University. Харизанов има и 10-годишен опит в областта на продажбите, като е работил в държави като Великобритания и САЩ, откъдето стартира търговската му кариера.

В България е работил като акаунт мениджър в „Телелинк“, участвал е в международната програма на Cisco – X-Sell, и е развивал бизнеса на швейцарския стартъп eCollect AG. Говори свободно английски и немски език. Има специализации във Виена, Лондон и Европейския парламент.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.