Инвестиция за 10 млн. евро у нас ще направи международна компания

experts_referencement

Международната компания със седалище в Ню Йорк "Съдърланд Глобал Сървисиз" планира да разкрие близо 3 000 нови работни места и да инвестира 10 млн. евро през следващата година. Това стана ясно на среща между глобалния търговски директор К. С. Кумар с министъра на икономиката Божидар Лукарски и заместника му Любен Петров.

„Съдърланд” разглежда България като център за обслужване на европейските й клиенти. Компанията проучва нови локации за бъдещата си дейност у нас и търси възможности за сътрудничество с български висши учебни заведения. „Съдърланд Глобал Сървисиз” цели създаването на Центрове за върхови постижения в университетите, за да може да се обучат и подготвят квалифицирани кадри в областта на високотехнологичните бизнес-процеси, допълни глобалният търговски директор на фирмата.

Заместник-министър Любен Петров представи пред ръководството на компанията възможностите на „София Тех парк” като център за иновации и нови технологии, където може да бъдат реализирани съвместни проекти с квалифициран експертен персонал. Възможни области за бъдеща дейност на международната компания са още дуалното обучение, работа с ръководствата на общините, както и възможностите, които дават оперативните програми, посочи заместник-министър Петров.

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.