Цифровите портфейли са тук, за да останат

Цифровите портфейли са тук, за да останат

Крайните потребители, които използват дигитални плащания за покриване на сметки, непрекъснато се увеличават. Затова и не е учудваща прогнозата, че традиционната валута ще се превърне в най-неизползвания метод за извършване на плащания в световен мащаб съвсем скоро.

Доказано е, че цифровият начин за извършване на плащания е солиден и полезен в тези несигурни времена. Затова е важно да си отговорите на въпросите, свързани с изграждането на надежден дигитален портфейл, пише онлайн изданието business2community.com.

Какво прави дигиталните портфейли толкова специални?

Дигиталният портфейл дава възможност на хората и организациите да извършват финансови трансакции - покупка/продажба, плащане на сметки и други, по електронен път, чрез мобилно устройство. Мобилният портфейл сигурно съхранява потребителски данни за различни начини на плащане, наред с неща като шофьорски книжки, билети, подаръчни ваучери и пр.

Освен това, много финансови документи могат да се съхраняват по дигитализиран начин в портфейла.

Предимства на мобилните портфейли

Дигиталните портфейли не са трудни за използване, безопасни са, лесни са за регистрация и ползване, обработват плащания бързо. Те вероятно ще се превърнат в ай-известния метод на плащане.

Мобилните портфейли са полезни, защото потребителите не трябва да носят портфейл, пълен с различни кредитни/дебитни карти. Приложенията за цифров портфейл могат да бъдат заключени, за да се предотврати неодобрена или неоторизирана употреба. По-голямата част от тях изискват безопасни биометрични валидации, като отпечатък от палец или лицево разпознаване.

Хората вече изпълняват много от своите начинания от телефоните си, включително прехвърляне на пари, плащане на сметки и други.

Организациите могат да събират важна потребителска информация от приложенията за мобилен портфейл, например колко често пазаруват потребителите, къде пазаруват, какви суми харчат и други. Данните могат да се използват за по-нататъшно разработване на функционалности от помощ на потребителите.

Как работи мобилният портфейл?

Като цяло цифров портфейл изисква от потребителите да се регистрират за приложението, като въвеждат своите данни. След това данните се проверяват чрез процес на потвърждение, след което процесът на регистрация приключва.

Ако използвате нещо като Apple Pay, вероятно няма нужда да преминавате през цикъл на регистрация, а просто ще добавите картите си. Когато цифров портфейл е настроен на място, използвайте го навсякъде чрез символ за безконтактно POS плащане. За да завършите обмена, потвърдете, като докоснете необходимия бутон в приложението или въведете секретния ключ.

Задължителни функции на електронния портфейл

Дигиталните портфейли дават възможност на организациите да потвърждават плащания през различни платежни процесори, обикновено чрез кредитни/дебитни карти, интернет банкиране, криптовалути и т.н. Потребителският акаунт създава споразумение между банката изпращач и банката получател за уреждане на обмена на плащания на стоки.

Дигиталните портфейли предлагат може би най-изгодния избор за плащане на сметките. Има толкова много сметки за плащане направо от EMI за заеми, самолетни билети, презареждане на мобилни устройства, търговия с акции, закупуване на злато и почти всичко, което може да бъде обработено с избор на автоматично плащане и известия за трансакции, така че купувачите да не плащат допълнителни такси за закъснели вноски.

Цифровите портфейли трябва да имат лесен за разбиране интерфейс и табло. По този начин крайните клиенти могат да наблюдават исторически трансакции с плащания и сметки.

Включването на чатбот в дигиталния портфейл дава възможност на доставчиците и различни организации да поддържат контакт с крайните си потребители ден след ден. Освен това, той помага на потребителите, ако имат някакви запитвания или въпроси по отношение на портфейла.

Настоящите клиенти предпочитат да не седят безучастно, като изваждат истинските си портфейли, когато имат телефон и могат да свършат работа с него. В случай, че са на POS, всичко, което трябва да направят, е да приближат устройството си и да завършат обмена.

По същия начин, в случай че пазаруват от мобилно приложение, плащането трябва да бъде през цифровия портфейл. Повече или по-малко, такива мобилни портфейли дават адаптивност, защото не са специфични за устройството.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.