Acronis отбелязва пет години от създаването на програмата Acronis Cyber Foundation

Acronis отбелязва пет години от създаването на програмата Acronis Cyber Foundation

Компанията за киберсигурност Acronis отбелязва петата годишнина от създаването на програмата Acronis Cyber Foundation - съвкупност от инициативи, създадени, за да привлекат партньори по проекти за развитие на общностите и осигуряване на възможности за доброволчество за членовете на екипите по целия свят. Отбелязвайки пет години успех и постоянно развитие в подобряването на достъпността до образование, програмата

Основана през 2018 г., програмата е посветена на образованието, като еволюира към включването на инициативи за облекчаване на хуманитарни бедствия и екологични проекти. Тя финансира построяването на училища и въвеждането на обучения за ИТ умения в различни общности по света.

Програмата Acronis Cyber Foundation, реализирана в сътрудничество с партньори, е построила 18 училища в различни страни, а още пет училища са в процес на изграждане. Това начинание е от полза за 5500 ученици, които сега вече имат достъп до качествено образование.

Като допълнителна подкрепа за обучението 12 училища са оборудвани с компютърни класни стаи, за да се осигури на учениците достъп до технологии и шанс да се възползват от учението в дигитална среда.

Освен с изграждането на училища, програмата е ангажирана и с образователни проекти, като досега над 14 000 души са взели участие в програми за обучение за ИТ умения с Acronis. Осигурена е и хуманитарна помощ за над 5000 души в нуждаещи се общности.

Заедно с това програмата влияе директно върху участващите доброволци, като им осигурява им рядка възможност за досег с отдалечени части на света и уникално преживяване, каквото различните култури могат да предложат. Общо 92% от доброволците в програмата Acronis Cyber Foundation продължават своите хуманитарни усилия на ежегодна база.

"Горд съм от това, което постигнахме с програмата Acronis Cyber Foundation", коментира Патрик Пулвермюлер, главен изпълнителен директор на Acronis. "Инициативата за училища и програмата за обучение за ИТ умения осигуриха така необходимата подкрепа за онези, които са в нужда, разкривайки пред тях свят на нови образователни и кариерни възможности. Успехът на Acronis Cyber Foundation не би могъл да бъде постигнат без помощта на нашите партньори. Бих искал да им благодаря за постоянната подкрепа и нямам съмнение, че нашите съвместни усилия ще помогнат да допринесем за по-позитивно и благополучно бъдеще", допълва той.

Образованието има солидно и позитивно влияние в живота на всекиго, като отваря вратите към бъдещи кариери в технологиите - една процъфтяваща индустрия. В Сингапур, в партньорство с Yellow Ribbon Fund, програмата за ИТ обучения на Acronis Cyber Foundation е помогнала на над 120 ученици да преминат през сертификационен тренинг и да добият ценни умения, за да си подсигурят заетост. Програмата отчете, че над 70% от завършилите тренинги за ИТ умения са си осигурили заетост в рамките на един месец след приключване на курса.

Програмата за ИТ умения за мигранти в Швейцария, реализирана в партньорство с Integres - организация, насочена към интегриране на имигрантите в Швейцария - е помогнала на хората от мигрантската общност в Шафхаузен да рафинират и да добият критични кариерни умения.

"Acronis Cyber Foundation представлява същите ценности, които ми дадоха куража да построя училище в село в Доминиканската република", заявява Себастиан Ньолтинг, управляващ директор в RNT Rausch. "Ние сме убедени, че проблеми като бедността и глада могат да бъдат разрешени по устойчив начин само чрез образование. Ето защо образованието трябва да е достъпно за всички навсякъде по света. Щастлив съм, че имаме възможността да бъдем партньор с Acronis и сега работим съвместно в посока осъществяването на тази цел", казва още той.

Успехът на Acronis Cyber Foundation е постигнат благодарение на помощта на партньорите на Acronis - доставчици на услуги, включително GoDaddy, CloudFest, RNT Rausch, Zebra Systems, Climb Channel Solutions, BusyMouse, Ubistor и много други. Официалният благотворителен партньор на програмата Acronis Cyber Foundation - Groundbreaker, осигурява регулаторно съответствие и има грижата за всички строителни дейности в процеса на изграждането на училища.

"Acronis е важен партньор за нас от самото начало и ние сме благодарни за тяхната отдаденост в осигуряването на достъп до качествено образование за всички по света," казва Леони Розберг, съосновател и управляващ директор на Groundbreaker. "Те показват колко релевантна и влиятелна е корпоративната отговорност и ние се надяваме, че могат да окуражат още повече компании от технологичния сектор да сторят същото", допълва Розберг.

Програмата Acronis Cyber Foundation е съсредоточена върху партньорството с други организации, за да можем заедно да постигнем промяна. Acronis кани всички бизнеси, малки и големи, да се включат в съвместните ни проекти. За партньорите, които искат да разработят свои собствени планове за общностно развитие, програмата може да съдейства с подкрепа и на други инициативи. Ако искате да се присъедините към нашата мисия или да научите повече, моля, посетете www.acronis.org.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.