Започва третото издание на Балкански фестивал на ракията

balkan-radia-fest-sofia

Днес в зала 6 на НДК от 12:00 часа ще отвори врати третият Балкански фестивал на ракията. По време на фестивала ще бъдат представени ракии от родните производители, както и традиционни,високоалкохолнинапитки от Турция, Гърция, Македония и Сърбия. Сп. Enerprise е медиен партньор на събитието.

В рамките на Фестивала посетителите ще имат възможност да дегустират - плодови, гроздови, анасонови ракии и други традиционни балкански напитки.

Специално за събитието ще бъдат направени първи до премиери и предпремиери и ще могат да се опитат лимитирани серии на бутикови и отлежали питиета, както и наградени ракии от международни конкурси.

Програмата на Фестивала включва още:

  • Конкурс „Продукт на потребителя” - организиран съвместно с Асоциацията „Активни потребители”,  и ще определи най-добрия продукт според вкуса на потребителите.
  • Мастерклас

6 ноември –петък

14.00 часа - Първи стъпки в дегустацията на ракия - лектор: д-р инж. Димитър Гайдарски

15. 30 часа - Особености на дестилатните напитки - Гергана Царева, експерт

17. 00 часа –История, производство  и традиции в консумацията на традиционни турски ракии и дегустация на Tekirdag 10 в съчетание с храна приготвена специално от Шеф готвач БуракОнай - фирма "Геслин"

7 ноември - събота

13.00 - Връчване на наградите от конкурса "Изборът на потребителите"

14.00 - Дегустация на сръбска ракия - лектор: Светлин Мирчев, RAKIASHOP.EU -Вилямова,Малинова, Дюлева ракия отлежала в барик,12 годишна сливова

15.00 - 16.30 - Как се прави ракия? -  лектор: д-р инж. Димитър Гайдарски

  • Гурмезона
  • За улеснение на всички гости на Балканския фестивал на ракията през цялото време ще работи промо - магазин, където продажбите на алкохолни продукти ще бъдат на цени на производителя.

Работното време на Фестивала  от 12.00 до 20.00 часа.

Информация за събитието и на страницата във Facebook-https://www.facebook.com/BalkanRakiaFest/

 

Програма Rakia Fest

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.