"Шнайдер Електрик" открива над 100 работни места до средата на 2023 г.

"Шнайдер Електрик" открива над 100 работни места до средата на 2023 г.

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев посети завода за електрически компоненти на "Шнайдер Електрик" (Schneider Electric) в Пловдив, известен като "Умната фабрика". На среща с ръководството на предприятието бяха обсъдени бъдещите инвестиционни планове на компанията.

"В момента сме в етап на разширение за заводa. Планираме и следващи инвестиции след текущото разширение", заявиха от ръководството. Те уточниха, че в момента работят над 850 души, но с новото разширение компанията ще открие още над 100 работни места до средата на 2023. "Внедряваме последен клас технологии и ново оборудване. Над 70% от процесите ни са автоматизирани", коментира директорът на завода Мартин Йорданов и Мария Топчийска, директор "Дигитализация и индустриална производителност", клъстер H&D.

Пулев поздрави мениджмънта на компания за това, че дори голяма част от процесите да са автоматизирани, те продължават да откриват нови работни места, съобщават от Министерството на иновациите.

По време на срещата стана ясно, че разширението на Умната фабрика и увеличението на производствените мощности идват в отговор на по-голямото търсене и увеличения обем на поръчките към предприятието.

Министърът на иновациите подчерта, че само за последните няколко седмици за четвърти път е в Пловдив с цел популяризиране на мерките в помощ на бизнеса по Плана за възстановяване и предстоящите европрограми. "Правим мобилни приемни в областните градове в цялата страна", добави той.

От своя страна директорът на фабриката каза, че те са стартирали кариерно турне в 6 български града сред младите хора. "Всеки, който има желание да се развива като машинен, индустриален, продуктов инженер, инженер по системата за качество или енергетика и устойчивост, машинен оператор, монтажник и др., има възможност да се срещне с екипа ни и да се запознаете с възможности за реализация в компанията", добавиха от "Шнайдер". Уточниха, че са били в Стара Загора, Хасково, Габрово и Русе. Предстоят срещи в София на 29.10 и Пловдив на 30.10.

Във вторник, по време на посещението си в Тракия икономическа зона в Пловдив, Пулев обяви, че друга компания инвестира 50 млн. лв. в нов завод за електрически велосипеди. Предвижда се разкриването на 330 нови работни места.

По думите му, в процес на сертифициране от Българската агенция за инвестиции в Пловдив и областта са 4 инвестиционни проекта на обща стойност 42,5 млн. лв. с потенциал да разкрият още 224 нови работни места. Инвестициите са в производство, а компаниите са от Турция, Швеция, Нидерландия и Австрия. А от началото на годината до момента по Закона за насърчаване на инвестициите са сертифицирани шест проекта в Пловдив и областта на обща стойност 229 млн. лв., които ще разкрият над 1500 нови работни места. Пет от проектите са в сектор производство, а един е за складиране и логистика.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.