Машиностроителната компания "Кяшиф" откри втори завод в Джебел

Машиностроителната компания "Кяшиф" откри втори завод в Джебел Снимка: kyashif.com

Машиностроителната компания "Кяшиф" откри втори завод в Джебел, който е общо трети за компанията. Предприятието е част от разширението на производството на средни цилиндри.

Дружеството в момента строи и четвърто предприятие, стана ясно на церемонията по откриването, на която присъства президентът на България Румен Радев. Той ще е за големи по размер цилиндри, става ясно от сайта на компанията.

Компанията "Кяшиф" произвежда и проектира хидравлични цилиндри с широко приложение в машинопроизводството за селското стопанство, строителството, автомобилостроенето.

За компанията работят около 600 души от целия регион около Кърджали (Кърджали, Джебел, Момчилград, Кирково и др.).

В съобщението на президентството за откриването на предприятието не се съобщават точният размер на инвестицията и броят на новоразкритите работни места.

Историята на "Кяшиф" започва от предприятието "Пневматика" в Кърджали. През 1996 г. заводът е приватизиран от работническо-мениджърско дружество, начело на който е инж. Кяшиф Кяшиф.

От 2001 г. компанията започва да изнася продукция, а през 2015 г. открива завода за малки цилиндри.

"Кяшиф" прави собствен дизайн и анализ чрез 3D моделиране на продукти. Тя притежава и собствена лаборатория, прави ултразвуково изследване и различни тестове на изделията.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.