Eдна от първите вериги за хранене в Индия, възприела франчайз бизнес модел - Garden Café, планира да изгради фабрика за производство на храни в България, съобщава представител на компанията, цитиран от индийската новинарска агенция ПТИ.
В българската фабрика на Garden Café ще се произвеждат пробиотични картофени чипсове и продукти от махана, или още лисича ядка.
Основателят на Garden Café Сандип Ноулакха коментира, че плановете за фабрика в България ще бъдат в основата на експортната стратегия на компанията в цяла Европа.
Продуктите ще се продават под марката Jiggies, която се предлага и в Индия.
Компанията вече изнася пробиотични картофени чипсове за България, казва Ноулакха и коментира, че изграждането на производство в страната е необходимо, за да се ограничат закъсненията при доставките, които намаляват срока на годност на продуктите.
"Пробиотичните чипсове имат шестмесечен срок на годност, но почти три месеца се губят при транспортирането и дистрибуцията. Никой не иска да купи продукт, чийто срок на годност изтича скоро. Производството в Европа е единственото жизнеспособно решение", казва Ноулакха пред ПТИ. (БТА)