Икономическото министерство ще подпомага 19 фирми с инвестиционни проекти

Икономическото министерство ще подпомага 19 фирми с инвестиционни проекти

Да бъдат подпомогнати финансово 19 дружества, сертифицирани по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), планира Министерството на икономиката. На днешното си заседание кабинетът е решил, че с предвиждането на допълнително финансиране до 4,734 млн. лв. за 2021 г. ще се осигури ресурс, с който ще позволи да бъдат подпомогнати тези компании, цитирано от investor.bg 

Те изпълняват инвестиционни проекти на обща стойност около 626,88 млн. лв. С тях се предвижда разкриването на около 3 705 нови работни места, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Кабинетът е решил чрез увеличение на бюджета на Министерството на икономиката за 2021 г. да се осъществи успешна подкрепа на дружествата, изпълняващи инвестиционни проекти и създаващи значима заетост - сертифицираните по ЗНИ инвеститори.

На днешното си заседание служебният кабинет е одобрил и допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата за 2021 г. Средствата в размер на 700 хил. лева са за капиталови разходи на Народен театър "Иван Вазов" - София, необходими за закупуването на техника за художествено осветление и звук.

С друго постановление правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите за 2021 г. Допълнителни 500 хил. лева ще се използват за продължаване на дейности по защита от градушки със самолетен способ. Средствата ще се осигурят чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2021 г.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.