"Белла България" ще инвестира в месопреработвателно предприятие в Индонезия

"Белла България" ще инвестира в месопреработвателно предприятие в Индонезия

"Белла България" и индонезийската компания PT Garuda Mitra Utama (GMU) подписаха меморандум за търговско и инвестиционно сътрудничество по време на Индонезийско-европейския бизнес форум, който се провежда под патронажа на министерството на външните работи на Индонезия (17.10.2023, Джакарта).

Българо-индонезийската инвестиция е на обща стойност 72 млн. щатски долара, съобщават от компанията. За развитието на областта на снабдяването със суровини за период от четири години са планирани 34 млн. долара, а 38 млн. долара. - за създаването на съвместно предприятие за преработка на месо в Индонезия.

"Белла България" притежава първата и единствена в Европа фабрика за производство на индонезийския деликатес ренданг-паданг. Компанията е стратегически партньор на посолството на Индонезия в България по програмата Indonesia: Spice Up the World. Н.П.

"Белла" притежава бази за производство и дистрибуция на храни в България, Гърция, Румъния и Унгария.

"Анализите на пазарите и на вкусовите предпочитания на потребителите в южното полукълбо показват потенциал за бизнес растеж в сферата на месопрерабоката в Индонезия и ниши за нови играчи на пазарите", коментира по повод сделката главният оперативeн директор на българската компания Димитър Митев.

"Това е проект, при който индонезийската компания за първи път ще работи с европейска компания и ще има възможност да произвежда продукти по традиционни рецепти, поодправки и билки, които са част от културното наследство на Индонезия", коментира директорът на PT Garuda Mitra Utama Хендро Сантосо.

Българо-индонеийският ивестиционен проект се реализира в рамките на програмата "Рендангът навлиза в Европа" - част от поредицата програми под марката Indonesia: Spice Up the World.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.