Автоматизирана фабрика за производство на кухненски мебели за 26 млн. лева ще се строи в Кюстендил

Автоматизирана фабрика за производство на кухненски мебели за 26 млн. лева ще се строи в Кюстендил

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция клас "А" по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на представителя на "Интернешънъл инвестмънт кампъни" Едуард Шот. Размерът на инвестицията по проекта възлиза на 26 млн. лв. и в резултат от него ще бъдат разкрити близо 40 нови работни места в нова автоматизирана фабрика за производство на кухненски мебели в района на град Кюстендил.

Инвестиционният проект на "Интърнешънъл инвестмънт къмпани" ООД е за изграждане и пускане в експлоатация на автоматизирана фабрика за производство на кухненски мебели в района на град Кюстендил, съобщават от пресслужбата на Министерството на икономиката.

Ще бъде използвана технологията на основния доставчик - немското дружество IMA Shelling Group GmbH, което ще оборудва цялото производствено хале на инвеститора с иновативна производствена технология за производство по поръчка.

Пазарите, на които дружеството ще се фокусира са както българския, така и в страните на Балканския полуостров.

От началото на 2021 г. са сертифицирани 12 проекта (11 клас "А" и 1 приоритетен) с общ размер на планираните инвестиции над 750 млн. лв. и близо 1200 нови работни места. Десет от проектите са извън столицата, в това число един в община с безработица над средната за страната, а шест проекта са във високотехнологични производства и услуги.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.