TP-Link представи първия безжичен гигабитов VPN рутер за малкия бизнес TL-ER604W

TP-Link-Gigabit-VPN-router

Разработчикът на мрежово и телекомуникационно оборудване TP-Link представи първия по рода си безжичен гигабитов VPN рутер, предназначен за малкия бизнес. Моделът се нарича TL-ER604W и комбинира висока производителност с гъвкави възможности за създаване на различни безжични мрежи, както и мощни инструменти за сигурна комуникация между отдалечени офиси и потребители. На практика той позволява на малките и средни фирми, както и стартиращите компании да се възползват от същото ниво на надеждност и сигурност при използването на мрежови технологии, сравнимо с това в големите компании. У нас устройството се предлага от българския доставчик на мрежово оборудване и компютърна периферия Ланком България.

TL-ER604W поддържа технологиите за сигурност Ipsec, PPTP и L2TP в client/server режим и позволява наличието на 30 Ipsec, 8 PPTP и 8 L2TP тунела. Максималният му VPN капацитет е 38Mbps. Това го прави особено подходящ за надеждно и сигурно свързване на разклонени офисни мрежи, партньорски мрежи, както и много на брой отдалечени дистрибутори или мобилни екипи. В добавка TL-ER604W гарантира лесното управление и ограничаване на достъпа до определени приложения, позволявайки на администраторите да контролират онлайн поведението на потребителите. Те могат да ограничат както достъпа до вредоносни сайтове, така и до различни социални мрежи или месинджъри, които намаляват производителността на служителите.

С двете си външни антени TL-ER604W гарантира максимален безжичен капацитет от 300Mbps, което го прави идеален за ресурсоемки приложения и услуги, използвани в офисите и домовете. Разполага с 5 Gigabit порта, включително сменяем WAN/LAN порт за интелигентен лоуд балансинг. Рутерът може да поддържа отделна сигурна безжична мрежа за гости (клиенти или бизнес партньори, намиращи се в офиса) и като цяло може да създаде няколко независими безжични мрежи за различните подразделения или екипи на фирмата.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.