Тръгна 10-та сесия на Националния иновационен фонд

documents-5

Управителният съвет на Националния иновационен фонд /НИФ/ взе решение за обявяване на Десета конкурсна сесия на НИФ. Кандидатите могат да подават конкурсна документация от 01.07.2019 г. до 17.30 ч. на 09.08.2019 г. включително.

Максималната стойност на безвъзмездната финансова помощ за компаниите и научните организации, които могат да кандидатстват с иновативни проекти, е в размер до 500 000 лв., съобщават от пресслужбата на Министерството на икономиката.

По настоящата сесия наличният финансов ресурс е 4.5 млн. лв.

Основната цел на Националният иновационен Фонд е насърчаване на научноизследователската и развойната дейност за повишаване конкурентоспособността на предприятията.

Основен приоритет за нашия екип бе да направим пълен преглед на методологията, по която са се провеждали предишните сесии и да направим всичко по силите си да ги подобрим", каза заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова. Тя допълни, че в настоящата сесия се отваря кръгът на конкурентен принцип да се набират независими експерти.

Кандидатстването се координира и осъществява от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия /ИАНМСП/.

От днес, 26 юни 2019 г., необходимата информация за кандидатстване и изпълнение на проектите може да бъде намерена на интернет страницата на ИАНМСП - www.sme.government.bg.

Поредната десета сесия на Фонда стартира с информационна кампания на 26 юни 2019 г. /сряда/, като представянето на Фонда по градове ще се проведе в периода 1 юли – 10 юли 2019 г.

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.