Почина Стив Джобс

apple-big

Съоснователят и бивш изпълнителен директор на "Епъл" (Apple) Стив Джобс е починал в сряда на 56-годишна възраст след дългогодишна битка с рядка форма на рак на панкреаса, предаде Ройтерс. "Епъл" съобщи за кончината му в кратка декларация.

"Блясъкът, страстта и енергията на Стив бяха източник на неизброими иновации, които обогатяват и подобряват живота ни. Светът става неизмеримо по-добър благодарение на Стив," се казва в декларацията.

Джобс, който даде на света Айпод и Айфон, се оттегли през август като изпълнителен директор на най-голямата технологична корпорация в света и предаде управлението й на Тим Кук.

Джобс бе смятан за сърцето и душата на "Епъл", която съперничи на "Ексон Мобил" като най-високо котиращата се компания в Америка.

В съболезнователната си декларация президентът на САЩ Барак Обама описа Джобс като провидец и велик американски новатор. "Стив бе сред най-великите американски новатори - достатъчно смел, за да мисли различно, достатъчно дързък, за да вярва, че може да промени света и достатъчно талантлив, за да го стори," подчерта Обама.

Съоснователят и председател на "Майкрософт" Бил Гейтс каза за дългогодишния си конкурент и приятел: "В света рядко може да се срещне човек с толкова дълбоко влияние, каквото упражняваше Стив, ефектът от което ще се усеща от много поколения наред. За онези от нас, които имаха късмета да работят с него, това е безумно голяма чест."

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.