Национална конференция за предприемачество „StartUP Conference NEXT 2013”

startup-conference-next-2013-belov

На 30 ноември и 1 декември, в София Ивент Център (SEC, Парадайз Мол), ще се проведе национална конференция за предприемачество „StartUP Conference NEXT 2013”. Тя се организира за шеста поредна година от Фондация StartUP, която тази година си партнира и с ABLE. Целта на събитието е да популяризира стартирането на бизнес сред младите хора в България, да им представи разнообразни възможности за финансиране и развитие на техните предприемачески идеи.

 

Събитието ще бъде открито на 30 ноември (събота) от 9:30 часа. Първият ден ще протече в серия от лекции и дискусии на теми, свързани с развитието на предприемачеството в страната и региона. Организаторите ще се опитат да отговорят на важни за всеки предприемач въпроси като: какво следва след сформирането на екип, след валидиране на идеята, дори след набирането на рисков капитал. Ще гостуват изявени лектори като Шира Абел (Шира помага на стартиращи компании от Израел в техните маркетинг усилия), Джордан Шлиф (ще говори за това как да си партнираме и продаваме на големи бизнеси), Марк Весълинк (част от Startup Bootcamp, един от най-успешните акселератори), Селим Вирани (един от основателите на движението Leancamp) и много други интересни говорители.

 

Гостите ще се включат и във важни за стартъп общността дискусии като възможностите за набиране на рисков капитал (гости ще са Любен Белов, Елвин Гури, Марк Весълинк, Дилян Димитров), Състояние на стартъп общностите в региона (Ставрос Месинис - The Cube, Athens, Александър Михайлов - Betahaus Sofia, Мирослав Мирославов - Sofia Valley), както и важността на образованието за стартъп общността. За последната дискусия са поканени Светлин Наков, който ще разкаже за новото си начинание - Software University, Кирил Митов от Училище за роботи и Стани Милев от StartUP Academy.

 

Във фокус ще са и следващото поколение предприемачи - младите надежди на страната ни. Затова в специален дискусионен панел участници ще бъдат ученици, които вече разработват своите иновативни проекти - Любомир Янчев (18 г.) ще разкаже за Умния дом), Атанас Бахчеванов (19 г.) за Stepsss, а Томислав Петков за това как на 12 години можеш да си пълен с идеи и да започнеш да ги осъществяваш.

 

Вторият ден от конференцията е посветен изцяло на предприемачите. Ще бъдат представени вълнуващите истории на успели местни предприемачи като Адел Закут (Despark), Боян Иванов (Storpool), Дарин Маджаров (Ucha.se) и други. Форматът е наречен Founder Stories като в кратки панели всеки предприемач ще има възможността да сподели предизвикателствата и успехите, научените уроци и промяната в живота му. Разбира се, публиката ще има възможност да задава въпроси през интерактивна стена, на която ще бъдат показани в реално време въпросите, събрали най-много гласове.

 

Тази година фокусът на StartUP Conference e бъдещата посока - как предприeмачеството и технологиите ще се развиват, какъв е нашият отклик, какви са предизвикателствата пред нас като общност, какво още трябва да се случи, за да видим София на европейската и световна предприемаческа карта. Инициативата ще бъде част от Световната седмица на младежкото предприемачество – Global Entrepreneurship Week.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.