Над 50 български производители ще участват в едно от най-големите световни хранителни изложения в Кьолн

cheese-and-vegetable-812200-m

В периода между 5 и 9 октомври, на два щанда с обща изложбена площ от 352 кв.м. в рамките на международния специализиран панаир Anuga, своята продукция ще представят 37 български производители. Други 15 предприятия от България ще участват в търговска мисия с посещение на панаира и провеждане на двустранни срещи на място. Участието на българските компании в панаира е подпомогнато по проект на  Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия.

Българските компании – изложители и посетители, ще представят богата гама хранителни продукти и напитки – млечни и месни продукти, замразени плодове и зеленчуци, плодови и зеленчукови консерви, безалкохолни напитки и вино, захарни, сладкарски изделия, биологични продукти, както и ще се запознаят с новите тенденции в производството и предлагането в областта на ХВП.

Всеки ден от 12 ч. в рамките на панаира българските участници ще провеждат дегустации, на които чуждестранните посетители ще могат да опитат традиционни български храни и напитки.

На 8 октомври 2013 г. агенцията организира и бизнес форум „Българската хранително-вкусова промишленост – традиции, качество и възможности за партньорство“. Събитието ще бъде открито от г-жа Анна Янева, заместник министър на икономиката и енергетиката, и г-н Бюрхан Абазов, заместник министър на земеделието. Във форума ще участват българските браншови организации, изложители на национални и индивидуални щандове, участници в търговската мисия, както и чуждестранни партньори и гости.

ANUGA е една от най-големите специализирани международни изложби в областта на хранително-вкусовата промишленост, което се организира на всеки 2 години от 1924 г. В рамките на изложението се представят всички аспекти на ХВП индустрията – от мляко до риба, напитки и биопродукти, традиционни кулинарни технологии и иновационни решения за оборудване на заведения за обществено хранене. Тази година в панаира ще участват над 6 хиляди фирми от 100 държави.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.