"Мекалит България" започва ново производство в завода си край Пловдив

мекалит

Производителят на детайли за бяла техника "Мекалит България" започва ново производство в завода си край Пловдив. В желанието си да разшири бизнеса си обаче сега пловдивският завод навлиза в нова област – производство на пластмасови елементи за автомобилната индустрия. Произведените компоненти ще се изнасят за страни от Европейския съюз.

В допълнителната линия са инвестирани близо 3 млн. евро, а сред клиентите са компании като Renault - Nissan, Volkswagen и Mercedes. Запитвания има и от други автомобилни производители, пише "Капитал daily".

Новата линия ще произвежда кутии от пластмаса, в които се влагат електронни части за автомобили, коментира управителят на дружеството Красен Кръстев.

Очакванията на компанията са автомобилният пазар у нас да продължи да расте, поради което са се насочили към него.

Голяма пречка за бизнеса на компанията обаче са кадрите. В момента в предприятието работят около 100 души, което е два пъти повече, отколкото в началото. "Ако нещо възпрепятства по-нататъшните ни инвестиции, това не са капиталовите разходи, а недостигът на хора. Не само квалифицирани, въобще няма кадри", казва Кръстев.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.