Китайци инвестират 6 млн. лева в завод за фуражи

news-2435-3522

 

Китайската компания „ChinaTianJin Tianshinong Farming Technology CO. LTD“ ще инвестира над  млн. евро в нов завод за произовдство на фуражи. Първата копка на проекта направи заместник-министърът на икономиката Любен Петров.

В приветствието си той подчерта, че България отдава приоритетно значение на сътрудничеството с Китай. „Искам да ви уверя, че българското правителство стои зад всеки сериозен инвеститор, който иска да прави бизнес в България и той може да разчита на нас”, заяви заместник-министър Петров. Той допълни, че когато държава, община и бизнес работят заедно, тогава и резултатите са добри.

„Българското правителство ще продължи да поставя във фокуса на външноикономическата си политика разширяването на търговските и индустриалните отношения с Китай. Ще подкрепяме всички инициативи в интерес на ефективното сътрудничество между нашите две страни”, каза в заключение заместник-министър Любен Петров.

Във Фуражния завод в гр. Добрич ще открити над 50 нови работни места. Очаква се заводът да започне работа през тази есен.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.