Български мениджър оглави Хайнекен за Централна и Източна Европа

Dimitar-Alexiev

Дългогодишният изпълнителен директор на „Загорка” АД Димитър Алексиев, който доскоро управляваше бизнеса на „Хайнекен” в Русия, застава начело на корпорацията за региона на Централна и Източна Европа. Това съобщиха от „Загорка”, която е част от групата на световния гигант.

От първи април мениджърът вече отговаря за осъществяване на стратегията на  „Хайнекен” в ЦИЕ, както и за сътрудничеството между функциите финанси, маркетинг и закупуване. Регионът обхваща държавите България, Македония, Сърбия, Хърватска, Чехия, Словакия, Унгария, Беларус и експорта на бирената компания за Централна и Източна Европа.

В новата си роля Алексиев встъпва със 18-годишен опит в  „Хайнекен”. Той започва кариерата си в рамките на корпорацията, като през 1994 год. управлява процеса по придобиването на пивоварна „Загорка“ от съвместното предприятие между  „Хайнекен” и CCHBC в България. През 1995 г. е назначен за Изпълнителен директор на „Загорка“ АД – позиция, която заема 10 години. От 2005 г. до 2008 г. ръководи бизнеса на международната компания в Словакия, след което оглявява и „Хайнекен” в Русия.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.