Администрацията предлага 850 работни места на младежи без трудов опит

businesspeople4

Младежи с висше образование, но без опит по завършената специалност, могат да кандидатстват за работа в публичната администрация. Инициативата, която ще осигури временна заетост на 850 души, се осъществява в рамките на програма „Старт на кариерата”.

От 23 юли в бюрата по труда се приемат документи за позиции в централни ведомства, областни или общински администрации. На висшистите до 29-годишна възраст се предоставя възможност в рамките на 9 месеца да натрупат трудов стаж и опит по придобитата специалност. Програмата им осигурява възнаграждение в размер на 400 лева и изплащане на социалните и здравните осигуровки за сметка на работодателите, допълнителните възнаграждения по Кодекса на труда, годишния платен отпуск и болничните, уточняват от Агенцията по заетостта.

Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически специалности, компютърни специалисти, филолози, инженери, еколози, медицински специалисти, историци, архитекти, строителството и др.

Трудовия си стаж в централните ведомства ще могат да започнат 538 млади висшисти. Работни места по програмата са обявени в Министерския съвет, Администрацията на президента, Народното събрание, Министерство на външните работи, Министерство на околната среда и водите, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерство на финансите, Министерство на труда и социалната политика, Министерство на отбраната, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на образованието, младежта и науката, Министерство на културата, Министерство на здравеопазването, Национална агенция по приходите, Национален осигурителен институт, Български институт по метрология, Агенция по заетостта, Държавна агенция за закрила на детето, ИА „Главна инспекция по труда”, Агенция „Митници”, Агенция за приватизация, Агенция за социално подпомагане и др.

Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически специалности, компютърни специалисти, филолози, инженери, еколози, медицински специалисти, историци, архитекти, строителството и др.

В общинските администрации работните места са 256, а в областните управи – 56. Най-много от тях са за икономисти, филолози, строителни инженери, архитекти, юристи, филолози, специалисти в областта на компютърните системи и технологии и др.

Изискванията към кандидатите са: възраст до 29 ненавършени години до 17.08.2012 г. включително; завършено висше образование в държавен или частен университет (редовна или задочна форма на обучение); да са завършили образование, съответстващо на необходимото, посочено от работодателя за заемане на конкретното работно място и да нямат трудов стаж по него.

Желаещите могат да подават документи до 17 август 2012 г. включително, в бюрото по труда, в което са регистрирани като безработни; заети, без стаж по специалността; или учащи, с изключение на тези, които са редовна форма на обучение.

Пълният списък на обявените работни места по процедурата, условията и необходимите документи за кандидатстване могат да се намерят на сайта на Агенцията по заетостта.

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.