Yettel е в топ 10 на най-добрите работодатели в България

Yettel е в топ 10 на най-добрите работодатели в България

Yettel бе класиран в топ 10 на най-добрите работодатели в страната. Това сочи индексът "Топ 100 най-добри работодатели в България" на Career Show. Компанията е и единственият телеком, класиран в челната десетка, което го утвърждава като най-добрия работодател в сектора у нас, според данните на индекса.

Класацията "Топ 100 най-добри работодатели в България" на Career Show откроява работодателите, получили отличия за постиженията си в посока развитие на таланти и създаване на благоприятна работна среда.

Това е поредното признание за Yettel, който в края на миналата година стана първият у нас мобилен оператор, получил престижния международен сертификат Top Employer заради високото качество на работодателските си практики.

По данни на независимата световна организация Top Employers Institute, в десет от изследваните области Yettel постига резултат, който е над средното за сертифицираните компании в телеком бранша в Европа. Сред тях са стратегия за хората в съответствие с бизнес стратегията, работна среда, работодателска марка, ангажиране на служителите с устойчивото развитие, многообразие, равнопоставеност и приобщаване и др. Сертификатът не само нарежда компанията сред най-добрите работодатели у нас, но и сред най-добрите в телеком сектора в Европа.

Като работодател Yettel фокусира усилията си в няколко посоки - осигуряване на възможности за развитие, създаване на мотивираща и приобщаваща работна среда, грижа за благосъстоянието на служителите и активното им ангажиране във вътрешния живот на компанията. Във всяка една от тези области компанията провежда различни програми и инициативи.

Сред тях са програмата за образователни грантове Educational Grants, която дава достъп до експертни курсове и международни професионални квалификации, менторската програма "Ментор до теб", ежегодна лидерска академия за нови мениджъри и лидери на екипи, както и цялостно wellbeing портфолио, с което подкрепя служителите си в различни аспекти от техния живот - от тяхното физическо и психично здраве, до финансовото им благополучие.

Силен фокус телекомът поставя и върху темата за многообразието, равнопоставенността и приобщаването. Вече 10 години Yettel провежда своята програма за хора с увреждания - "Рамо до рамо", като регулярно надгражда познанията на служителите си в тези теми.

Активно подкрепя и развитието на младите хора със стажантската си програма Hub by Yettel и програмите си за ученици от 5-и до 12-и клас "Втора смяна" и Yettel Teen Academy.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.