Системите за бизнес анализи осигуряват стратегическо предимство на компаниите

Системите за бизнес анализи осигуряват стратегическо предимство на компаниите

ПР публикация

Правилното използване на информацията винаги е играло ключова роля за пазарния успех на една компания и не случайно в последните години данните се възприемат като основно горивото на икономиката. Всяка една дигитална трансформация на бизнеса по своята същност е трансформация в начина, по който компаниите използват данните и в скоростта, с която ги превръщат в изводи, решения и действия.

Успешното използване на данните осигурява значително конкурентно предимство

Проучвания на водещата изследователска организация McKinsey Global Institute показват, че компаниите, които са съумели да базират ежедневната си работа и решения върху използването на данните, имат до 23 пъти по-висок шанс да привлекат клиенти в сравнение с конкурентите си, до 6 пъти по-голям шанс да задържат тези клиенти и 19 пъти по-голяма вероятност да извлекат печалба като резултат.

Създаването на корпоративна култура, базирана на данните, започва с избора на правилния инструмент за бизнес анализи (BI). От една страна той трябва да позволява смесването на информация от различни източници и представянето ѝ в разбираем и лесен за анализи формат, който да се превърне в основа за добре обосновани решения. От друга страна този инструмент трябва да бъде достатъчно интуитивен и достъпен, за да даде възможност на максимално голям брой служители да се възползват от силата на данните в ежедневната си работа.

Съвременните business intelligence (BI) решения, лидер сред които е Tableau, помагат на компаниите да възприемат за изцяло нов подход към работата с данни, при който създаването на анализи и отчети е въпрос на минути, и демократизирането на работата с данните не се случва за сметка на тяхната сигурност.

Ползи от прилагането на системите за бизнес анализ

Многократно ускоряване анализа на данни

Съвременният бизнес няма време да чака с дни подготовката на справки и отчети, информацията в които често е остаряла преди да достигне адресатите си. Поставянето на данните в центъра на всяко бизнес действие или решение изисква създаване на условия, при които информацията да е на разположение точно в момента, в който е нужна.

Съвременните аналитични инструменти не само лесно се свързват с многобройни източници на данни, но и осигуряващи идеалния баланс между богата функционалност и лесен за използване интерфейс. Чрез него всеки потребител може сам да потърси в данните отговори на въпросите, които го вълнуват още в момента на тяхното възникване.

За пример, водещото BI решение Tableau естествено се свързва с най-разнообразни източници на данни - от стандартите excel таблици и pdf файлове, до големи данни, кубове, релационни бази данни, данни в облачното пространство или произтичащи от други приложения и ред други. От друга страна, базирани на машинно самообучение функционалности позволяват на всеки потребител буквално да напише своя въпрос към данните и да получи отговор под формата на интерактивна графика, която може допълнително да анализира.

По-надеждни и успешни бизнес решения, базирани на данните

Ускорената обработка на информацията и представянето ѝ в лесен за възприемане и анализ графичен вид, създават предпоставки за значително подобряване качеството на вземаните бизнес решения на всички равнища в компанията.

Съвременните системи за визуален анализ помагат на бизнеса буквално да види тенденции и зависимости с помощта на данните и да намали степента на неопределеност и риск при вземането на решения. Същевременно BI софтуерите позволяват динамично взаимодействие с данните за установяване не само на моментното състояние на бизнеса, но и за разкриване на причините, довели до него и надеждно прогнозиране на бъдещи състояния.

Постигане на по-добро клиентско обслужване и удовлетвореност

BI решения, като Tableau, позволяват бързо и нагледно да се съпостави цялата акумулирана при контакта с клиентите информация, без да бъде жертвана сигурността на данните. Това дава уникален 360-градусов поглед над клиентските предпочитания и помага на маркетинговите и търговски екипи да разкрият нови канали за комуникация, да забележат и да реагират на зараждащи се тенденции, да идентифицират точния момент за up-sell и cross-sell инициативи, да проведат обучения и други, които да гарантират постигане и поддържане на висока клиентска удовлетвореност.

Tableau: един от водещите доставчици на аналитични решения за бизнеса

Вече 9 поредни години Tableau заема лидерска позицията в сектора на системите за бизнес анализ според престижната класация Gartner Magic Quadrant.

С постоянния си стремеж към иновации, Tableau налага стандартите за качество при съвременните BI системи и помага на десетки хиляди компании по света да видят и разберат в реално време какво се случва с техния бизнес. Със способността си да се свързва с многобройни източници на данни, Tableau осигурява достъп до точната информация и анализи, от които компаниите се нуждаят, за да бъдат конкурентоспособни на съвременния динамичен пазар.

Като партньор на Tableau в България Тим ВИЖЪН България предоставя пълен набор услуги, свързани с внедряване на решението, управление на данни, изграждане на справки и анализи, обучение и др.

Всички, които искат да усвоят или надградят своите практически умения за работа с Tableau, могат да се включат в предстоящото обучение "Основи на работата с Tableau", което Тим ВИЖЪН България ще проведе от 29 септември до 1 октомври изцяло онлайн. Повече за обучението можете да научите на https://team-vision.bg/obuchenie-za-rabota-s-tableau/

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.