Компанията за облачни маркетинг решения CleverTap придобива основаната от българин технологична фирма Leanplum

Компанията за облачни маркетинг решения CleverTap придобива основаната от българин технологична фирма Leanplum

Компанията от Силициевата долина с български корени Leanplum става част от глобалния лидер в областта на облачните маркетингови решения за ангажираност на клиенти CleverTap.

Lеаnрlum e технологична компания, работеща в сферата на мобилния маркетинг, ocнoвaнa пpeз 2012 г. в Caн Фpaнциcĸo oт бългapинa Moмчил Kюpĸчиeв. Компанията има офиси в София, Сан Франциско, Ню Йорк, Денвър, Амстердам и Сингапур.

Подписаните окончателни споразумения за пълно придобиване от страна на CleverTap са за неразкрита към момента сума. Очаква се сделката да бъде финализирана през второто тримесечие на 2022 г., уточняват от Leanplum.

Обединението ще създаде глобална компания с развойни центрове с над 600 служители и технологични екипи, ориентирани към клиентите, в Северна Америка, Европа, Латинска Америка, Индия, Югоизточна Азия и Близкия изток. Двете организации ще комбинират продуктовите си пакети и така списъкът им с клиенти ще надхвърли 1200 в над 100 страни по света.

CleverTap предвижда софийският офис да бъде един от основните развойни центрове на компанията заедно с екипите в Мумбай. Предвижда се увеличение на броя служители в България още в следващите месеци, като се очаква те да нараснат с 20% до края на годината.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.