Центърът за иновации на United Group отваря офис в София

Центърът за иновации на United Group отваря офис в София

United Cloud, центърът за иновации на United Group и един от най-големите развойни центрове за иновативни услуги в региона, отваря свой офис в София. Това стана ясно при представянето от Vivacom на телевизионната услуга EON Connect.

Сърджан Дурджевич, главен изпълнителен директор на United Cloud, съобщи, че компанията ще отвори свой клон в София. "Заедно с растежа на United Group разширяваме обсега на дейността в посока иновации. България е един от ключовите пазари за United Group и тук има много талантливи ИТ специалисти. Другата новина, която бих искал да споделя, е, че EON Connect, най-новият ни продукт, чрез който потребителите имат цялостен контрол върху интернет свързаността и съдържанието на всички устройства в дома и възможност да реагират и коригират в реално време потреблението на децата, е на път да бъде пуснат за клиентите на Vivacom", коментира той, цитиран от Economy.bg.

Данните за потреблението и налагането на EON на българския пазар бяха представени от Стоян Каранлъков, главен търговски директор на Vivacom, Любомир Малоселски - директор "Продукти и услуги" на телекома, и Сърджан Дурджевич.

United Cloud създава платформата ЕON през 2017. Целта е да се предложи продукт, който да е напълно подходящ за нашия регион, за да поддържа голям мащаб и да бъде адаптивен към всякакъв тип мрежи, всякакъв тип формати на съдържание и бизнес модела на United Group.

Днес EON обработва повече от 50 000 видео активи и използвана от повече от 1,5 милиона устройства всеки ден. Освен в България, тя е достъпна във всички пазари на Югоизточна Европа, на които оперира United Group: в Сърбия, Босна и Херцеговина, Словения, Хърватия, Черна гора и Северна Македония, както и току-що стартира в Гърция.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.