Три инвестиции за почти 36,9 млн. лева ще разкрият 125 нови работни места в София, Бургас и Нови пазар

Три инвестиции за почти 36,9 млн. лева ще разкрият 125 нови работни места в София, Бургас и Нови пазар

Министърът на икономиката Даниела Везиева връчи три сертификата клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на обща стойност 36 870 000 лв., които предвиждат разкриването на нови 125 работни места.

Сертификати получиха проектите на "Нестле България" АД за инвестиция в дигитализиране на производствения процес във фабриката в София, "Дюра-Тайлс БГ" за разширяване на съществуващата дейност на дружеството за производство на керамички изделия в гр. Нови пазар и "Вемус Инвест" ЕООД за изграждане на нова база в Бургас за производство на кабели, съобщават от пресслужбата на Министерството на икономиката.

Проектът на "Нестле България" АД е за инвестиция в дигитализиране на производствения процес във фабриката в София и разширяване на портфолиото от произвежданите продукти с втора световна търговска марка Smarties. Размерът на инвестицията възлиза на 20 420 000 лв. и ще се финансира със собствени средства, като предвижда разкриването на 30 нови работни места.

Един от глобалните лидери в производството на керамични продукти "Дюра-Тайлс БГ" разширява съществуващата дейност на дружеството за производство на керамички изделия в гр. Нови пазар. Проектът е на обща стойност 8 450 000 лв., като ще бъдат разкрити 70 нови работни места.

Инвестицията на "Вемус Инвест" ЕООД И "М Кабел" ООД е за разширяване на производствената им база в Бургас, чрез което ще постигнат както увеличение на капацитета на производството на вече утвърдената си гама продукти, така и разгръщане на портфолиото на компанията. Размерът на инвестицията възлиза на 8 000 000,00 лв. и предвижда разкриването на 25 нови работни места.

Везиева посочи, че с тези три нови проекта само за последните 6 месеца по ЗНИ са сертифицирани инвестиции за близо половин милиард лева. По думите й за този период са сертифицирани общо 14 проекта, които се очаква да създадат над 1500 нови работни места. 

Проектите са предимно извън столицата, в това число няколко в общини с безработица над средната за страната.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.