Първата фабрика за нитрилни ръкавици в ЕС, която е в Пловдив, ще бъде открита на 21 юли

Първата фабрика за нитрилни ръкавици в ЕС, която е в Пловдив, ще бъде открита на 21 юли

PPS Manufacturing - първата фабрика за производство на нитрилни ръкавици в Европейския съюз (ЕС), ще бъде официално открита в Пловдив на 21 юли.

Мащабната инвестиция е на стойност над 13 млн. лв. и покрива изграждането на фабрика с 6000 кв. м. работна площ на комуникативно място в града, собствена производствена линия с най-актуалното производствено оборудване и складово пространство.

Компанията ще създаде 100 нови работни места.

Изграждането на тази първа по рода си фабрика в Европа е подкрепено с финансиране от ДЗЗД "Фонд за устойчиви градове" по линия на финансов инструмент "Фонд за градско развитие". Общият размер на предоставения кредитен ресурс е 12 014 990 лева, от които 7 088 844 лева са осигурени от Оперативна програма "Региони в растеж 2014-2020 г." и включват съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие.

Идеята за изграждането на фабрика за нитрилни ръкавици в България с подобни мащаби е да се постигне автономия от доставки на суровини от Югоизточна Азия, като се разчита на местно производство. Уникалният проект има потенциала да превърне България в предпочитан производител на лични предпазни средства, което ще доведе след себе си много чуждестранни инвеститори и ще отвори много възможности за бизнес.

Пловдивската компания има намерението да задоволява поръчки както на българския пазар, така и на чуждестранния, като им предлага висококачествен продукт и изгодни и прозрачни условия.

Предвижда се и изграждане на лаборатория за научна и развойна дейност и производствени тестове. Продуктите на компанията ще бъдат тествани в европейска сертифицирана лаборатория и ще бъдат сертифицирани от европейски орган.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.