Компания за рециклиране на турбокомпресори за превозни средства откри фабрика край София

Компания за рециклиране на турбокомпресори за превозни средства откри фабрика край София

Най-голямата компания в Европа за дистрибуция на нови и рециклирани турбини за двигатели с вътрешно горене - Turbo`s Hoet Group - откри своя фабрика край Божурище.

Предприятието е оборудвано с последно поколение машини и технологии за преработка, което позволява рециклирането на пълната гама турбокомпресори за всички видове превозни средства - от леки автомобили до камиони и яхти, съобщават от компанията-оператор "Турбо гарант".

Фабриката е открита от директора на направление "Резервни части и турбокомпресори" в Turbo`s Hoet Group Кристоф Дерудер, Н.Пр. Фредерик Мьорис - посланик на Кралство Белгия в София, изпълняващия длъжността изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции Христо Етрополски, д-р Антоанета Барес - изпълнителен директор на Национална компания индустриални зони, и кмета на гр. Божурище Георги Димов.

Фабриката за рециклиране на турбокомпресори е разположена върху терен от 14 000 кв.м и е с обща застроена площ от 3210 кв.м. Освен производствена база е изграден и централен склад за Европа.

В новото съоръжение са инвестирани 5.5 милиона лева. В момента в него работят 40 човека, като дружеството се надява да удвои работните места.

Turbo`s Hoet Group е компания с почти 50-годишна история, която днес оперира в 12 държави. Очаква се фабриката край Божурище да поеме около 80% от операциите на групата в рециклирането на турбокомпресори.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.