Индустриалци от Австрия проявяват интерес към инвестиции в Плевен и региона

Индустриалци от Австрия проявяват интерес към инвестиции в Плевен и региона

Индустриалци от Австрия проявяват интерес към инвестиции в Плевен и региона, съобщава местната администрация в Града.

Проведена е и среща между кмета Плевен Георг Спартански и търговския съветник в посолството на Австрия в България Филип Купфер, допълва се в съобщението.

"Австрия е важен инвеститор в България, радвам се, че и в област Плевен има австрийски вложения в успешно производство, осигуряващо стотици работни места. В тази връзка и по повод интерес от наши индустриалци ни интересува визията на Община Плевен за увеличаване дела на австрийски капитали в района", посочи Филип Купфер.

"Всяка добра идея е добре дошла и ще намери пълната ни подкрепа, каквато получиха международният концерн Leoni, германската фирма Allergo и редица други наши и чуждестранни инвеститори. Време е да започне преодоляването на дисбаланса между Северна и Южна България, за което бихме искали да разчитаме и на стабилна държавна политика", коментира Георг Спартански.

Той посочва, че за да се стимулират бъдещи вложения, общината има намерение да изгради индустриална зона недалеч от Плевен, в която да предлага терени със съответните комуникации и инфраструктура.

"Начинанието е сериозно и изисква голям финансов ресурс, за какъвто ще разчитаме на средства от европейските фондове в предстоящия програмен период", допълва той.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.