Фермерите са най-важните съветници за развитието на технологично земеделие

Фермерите са най-важните съветници за развитието на технологично земеделие

Много неща се промениха за фермерите през последните години. Екстремните метеорологични явления станаха по-чести, разходите се увеличават (торове, препарати, горива), а потребителите имат все по-голям интерес да научат откъде идва храната им.

Технологичната революция дава на земеделските стопани повече инструменти за повишаване на ефективността, увеличаване на добивите и максимизиране на печалбите в тези условия, пише Forbes.

През 2021 г. бяха отчетени рекордни инвестиции в долари в стартиращи фирми в областта на агротехнологиите. С нарастването на броя на компаниите, които се състезават за пазарен дял, нарастват и предизвикателствата пред фермерите.

Тъй като пейзажът се развива по-бързо от всякога, знанието какво движи фермерите - и как да им помогнем да постигнат целите си - не е нещо, което може да се постигне в централен офис, далеч от полето. Важно е agtech секторът да работи пряко със стопаните и да ги ползва за съветници - от концепцията, през разработването, до внедряването на конкретната технология.

Внимателно слушане на хората, които работят на полето

Няма две абсолютно еднакви ферми и технологиите трябва да отчитат това разнообразие. Всъщност често се казва: "Ако сте говорили с един фермер, вие сте говорили с един фермер". Опознайте широчината на нуждите, като говорите с възможно най-много хора - и се уверете, че слушате.

Нуждите на фермерите зависят изцяло от техния уникален контекст, географски регион, вид култури, методи на отглеждане и ресурсите, до които имат достъп. Събирането на тези данни става с редовни срещи. Само тогава могат да се разработят решения, които да доведат до подобряване на резултатите.

Балансиране на настоящите нужди на фермерите с дългогодишни традиции

Земеделието има своите вековни традиции и въпреки че технологиите помагат, полските практики не са се развили значително през последните сто години. Семейните ферми си предават знания като наследство. Така че не е изненадващо, че общността понякога е предпазлива да рискува с нови решения.

Всяка година фермерите буквално залагат стопанството си на успеха на реколтата. Една погрешна стъпка може да застраши оцеляването на фермата.

Важно е да се създават решения, които зачитат наследството, практиките и финансовите съображения, които са критични за фермерите. Приемането на технологичните инструменти трябва да е лесно и безпроблемно за стопаните. Това включва подпомагане на производителите да направят информиран избор. Подпомагането на фермерите да се съсредоточат върху възвръщаемостта на инвестициите им помага да вземат добри решения.

Създаване на постоянна обратна връзка

Като всяка връзка, работата със земеделската общност изисква постоянна комуникация. Не можем просто да спрем да се ангажираме, след като решението е в техните ръце.

Колкото итерацията да се е превърнала в модна дума в технологиите, тя е съществена част от гарантирането, че постоянната обратна връзка с клиентите води до смислени решения. Всичко се свежда до ангажимент за постигане на по-добри резултати от земеделието - както за фермерите, така и за всички останали, които зависят от храната.

Тъй като изменението на климата заплашва световното снабдяване с храни, нуждата от селскостопански иновации е по-голяма от всякога. Началото на големите промени обаче се поставя на полето.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.