Microsoft пусна Windows 8.1

Personalizedlockscre_Page

Софтуерният гигант Microsoft представи  първияъпдейт на операционната система Windows 8. От 17 октомври потребителите с Windows 8 устройства на повече от 230 пазара и 37 езика могат да изтеглят безплатната актуализация онлайн от Windows Store. Windows 8.1 ще се предлага на нови устройства и самостоятелно като софтуер в търговската мрежа по цял свят от 18 октомври, съобщиха от компанията.

Windows 8.1 продължава визията на компанията за персонализиране на компютрите в максимална степен. С новата операционна система се очакват и излизането на пазара на много нови устройства – от таблети до лаптопи и all-in-one компютри. В България се всички хардуерни партньори на Microsoft (Acer, Asus, HP, Lenovo, Samsung, Toshiba) ще представят нови атрактивни устройства. HP България споделиха, че потребителите могат да очакват HP ENVY Touchsmart 17 Leap Motion Notebook и HP Elitebook 800, Samsung ще изненадат със Samsung ATIV Book 9 Lite, a Toshibaс таблета Encore.

„С Windows 8 въведохме иновация за ерата от високо мобилни, сензорни и винаги свързани компютри“, сподели Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България. „Windows 8.1 развива тази визия и обединява всичко, което потребителите правят на своите устройства, независимо дали са у дома, на работа или на път.”, добави още той.

За българските разработчици Майкрософт България организира и хакатон, посветен на създаването на Windows 8 приложения. Събитието ще се състои на 1-2 ноември 2013 г. в betahaus със специален гост Ондрей Стастни от Чехия, който консултира бизнеса за създаването на успешни Windows 8 приложения. Хакатонът е отворен за всички, които искат да се научат как да създават приложения от ново поколение и да направят прототип на своя идея за 48 часа.

 

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.