50 български фирми участват в Международния индустриален панаир в Хановер

bg_hanover

Рекорден брой български предприятия представят своите продукти на Международния панаир за индустриални технологии и оборудване Hannover Messe в Германия тази година, съобщиха от агенцията за малки и средни предприятия. Компаниите с щандове на престижната изложба са общо 50, като 37 от тях са подкрепени по линия на оперативна програма „Конкурентоспособност“, а други 13 се презентират на собствени разноски.

 

На форума се представят изделия за индустриални поддоставки, пневматика и хидравлика, електротехника и енергетика, автоматизация и електроника.

 

От българска страна държавата бе представена от заместник-министъра на икономиката и енергетиката Анна Янева. На среща между българските официални представители и ръководството на Deutshe Messe Хановер – най-големия изложбен център в Европа, бяха обсъдени бъдещите участия на нашите фирми в подобни промоционални инициативи.

 

Заместник-министърът се срещна и с държавния секретар на Министерството на икономиката, труда и транспорта на Федерална провинция Долна Саксония Даниела Беренс, с почетните консули на България във Федерална провинция Саксония-Анхалт Ралф Хесе и във Федерални провинции Хамбург, Бремен, Шлезвиг-Холщайн и Долна Саксония проф. Винан Имайер. Основни теми на разговор бяха германските инвестиции и сътрудничеството в областта на иновациите, клъстери, електромобилност, дуално обучение, както и съвместни проекти по европейски програми и коопериране, съобщиха още от агенцията.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.