Иван Иванов, Управляващ директор на LG: Искайте, не очаквайте!

DSC_0228

 „Не очаквайте, а искайте. Търсете и искайте това, което ви се полага - няма нищо срамно в това!“. С този съвет се обърна към студентите на форума на ENTERPRISE “My success in Education” Иван Иванов – първият българин, оглавил бизнеса на LG у нас. Според него, обучението не е временен проект, с успехът се дължи на постоянно надграждане, на идеята за това човек никога да не изостава от съвременните тенденции и от това, което се случва около него.

„Всяка година ми се налага между 20 и 40 дни да се обучавам по различни програми. Причината е, че постоянно срещам практики и процеси, които не познавам, а ми трябват.“, коментира още той.

По думите му, през последните десетитилетия всичко се променя и се случва много бързо и всички ние сме нови хора. „Затова и всеки трябва да бъде гъвкав, бърз, да постига бързи резултати и да ги поддържа – да има история, която да покаже, че този човек има и бъдеще.“

Ето и някои от другите съвети, които топ мениджърът отправи към студентите:

  1. Въоръжете се с много базови знания. Човек трябва да има широка платформа от познания, това може само да помогне и да ви направи по-силни в борбата с конкурентите.

  2. Участвайте във всичко, което може да ви донесе умения и опит. Това може да ви даде добри идеи, които можете да приложите в своята компания.

  3. Работете, докато учите – дали върху себе си, дали в някоя компания, готова да загуби малко пари, за да ви даде шанс. Компаниите са наясно, че има над 50% шанс новият служител да сгреши, но това не е грях. Големите бизнеси имат механизмите да преодоляват грешките. Сега е времето да експериментирате, защото имате свежо и разчупено мислене!

  4. Интересувайте се от начина, по който работят компаниите, как се грижат и оценяват служителите си.

  5. Правете промени. Започнете от себе си!

  6. Максимата „аз знам, че нищо не знам“ не е вярна – информацията и знанията стават все повече и все по-достъпни. Хората са въоръжени с много знания, ако не те, то техните близки, колеги, Гугъл...

  7. Погрижете се за тялото си, то ви дава силата. Дългото седене в офиса изнервя, отразява се на всеки – затова спортувайте поне два пъти седмично!

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.