ЕИБ отпусна 50 млн. евро на Уникредит Булбанк за кредитиране на МСП

Mr.-Tanasescu_Mr.-Hampartzoumian

Европейската инвестиционна банка отпуска кредит от 50 милиона евро на УниКредит Булбанк за финансиране на проекти на малки, средни и средноголеми предприятия в сектора на селското стопанство, промишлеността и услугите на България. Договорът беше подписан в петък от Михай Танасеску, вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка и главните изпълнителен и оперативен директор на Уникредит Булбанк Левон Хампарцумян и Андреа Казини.

Подписаното споразумение е за усвояването на първия транш от заема за УниКредит Булбанк, одобрен от Европейската инвестиционна банка с общ размер от 100 милиона евро. Максималният размер на финансиране на една фирма е 12.5 млн. евро, а срокът за изплащане на кредита е от 2 до 12 години.

Предоставеният чрез посредник кредит се отпуска съгласно съвместния план за действие на международните финансови институции в Централна и Източна Европа, като има за цел да предостави по-добър достъп до дългосрочно финансиране на малките и средни предприятия в Европа за намаляване на последиците от финансовата криза.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.