Българска компания навлиза на румънския ВЕИ пазар

wind-energy-1427940-m

Българската компания за изграждане на соларни паркове и малки фотоволтаични инсталации Про Еко Строй завърши успешно четири инвестиционни проектa на румънския пазар. Това са парковете Извоаларе (Izvoalare), който е само частично осъществен от българския екип, Титу (Titu) с мощност 9,4MW, Лучиянка (Lucianka) с мощност 7,5MW и етап първи от проекта Хусасу де Тинка (Husasau de Tinca) с мощност 1,25MW, съобщиха от компанията.

Във всички тях българското предприятие е извършило дейности по пилотонабиване, а в четвъртия проект – изграждане на конструкцията и модулите, както и доставката на инверторите. Компанията е официален представител на Данфос за соларни инвертори за България.

„Компанията ни се принуди да се развива на международния пазар, тъй като българския сектор за фотоволтаични паркове е в застой. Радващото е, че завършването на четирите успешни соларни проекта в Румъния ни позиционира много добре на пазара в тази страна, който се развива с бързи темпове.”, коментира Николай Николов, основател и управител на Про Еко Строй.

Фирмата вече има в портфолиото си няколко успешни соларни проекта в чужбина, сред които са германските паркове в Унтерхайд (Unterhaid) с мощност 1,3MWp и в Ютербог (Jueterbog) с мощност 2MWp, както и соларният парк при Грейт Глеман (Great Glemhan), Великобритания с мощност 20MWp.

 

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.