Три критерия за избор на полезен стаж

Три критерия за избор на полезен стаж

ПР публикация

Стажът е важно продължение на процеса по кариерно ориентиране. През последните години много често е и първа стъпка в кариерното развитие. Чрез стажа студенти и наскоро дипломирали се млади професионалисти могат да сравнят теорията с практиката, да проверят формирани очаквания с реалността на бизнеса. Затова и изборът на стаж е не по-малко важен от този на образователна специалност.

Ето три критерия, които могат да превърнат избора на стаж в успех за кариерата:

  • Експертиза и професионализъм

Ако търсите как да придобиете разнообразни умения в рамките на 3 до 6 месеца по времето на стажа, насочете се към компания лидер на пазара. Зад успеха на утвърдените в бизнеса организации стои висок професионализъм на екипите, споделени ценности и обединени усилия към обща цел.

Водещата цел за УниКредит Булбанк е създаването на възможности за растеж - както по отношение на клиентите, на които финансовата институция партнира в реализацията на мечти и планове, така и по отношение на служителите, за които е работодател. Така, стаж в екип от клоновата мрежа на УниКредит Булбанк ще е възможност за усвояване на практически умения за работа с клиенти, анализ и намиране на най-добро решение в отговор на заявените потребности, докато в екип на ИТ ще е по-скоро свързван с придобиване на ноу-хоу за начините на банкиране от разстояние чрез няколко клика, в екип на риска - за приложението на финансовия анализ и изграждането на кредитни модели, в екип на маркетинга и връзките с обществеността - за комбинирането на комуникации, реклама и събитиен мениджмънт и т.н.

  • Традиции

Менторите и уменията им ефективно разпределяне на работата са друг значим критерий при избора на пълноценен стаж. Затова тук предимство имат организациите с традиции по въвеждане и отключване на потенциала на професионалисти, които правят първи стъпки в кариерата си.

Стажантската програма на УниКредит Булбанк има дългогодишни и утвърдени традиции, като годишно участие в нея взимат между 200 до 400 млади професионалисти. През 2021 година на стаж в екипите на финансовата организация са били над 200 студенти, предимно с образование от областта на финансите и икономиката. Приблизително 20% от тях са останали на работа и след края на стажа си.

Стажантската програма на УниКредит Булбанк е целогодишна, като най-предпочитаните месеци за стаж са летните. Гъвкавите условия дават възможност за съчетаване на стажа с обучението. През 2022 г. младите професионалисти имат възможност да избират стаж както в банката, така и в дружествата УниКредит Лизинг, УниКредит Кънсюмър Файненсинг и УниКредит Застрахователен Брокер.

Професионалните области за провеждане на стажа са както в клоновата мрежа в София и страната, така и в екипите на следните дирекции и отдели: Банкиране на дребно; Корпоративно и инвестиционно банкиране; Информационни технологии; Операции; Управление на риска; Необслужвани кредити; Обслужване и удовлетвореност на клиентите; Маркетинг и реклама; Връзки с обществеността и комуникации; Човешки ресурси и Център за контакт с клиенти. Повече информация за условията на стажа ще намерите на сайта: https://www.unicreditbulbank.bg/bg/za-nas/karieri/stazhantska-programa/

  • Признати практики на управление на хора

Наличието на обективно доказателство за ефективността на действащите практики в дадена организация е третия важен критерий при избора на стаж.

През 2022 година УниКредит Булбанк за четвърти път получи приза "Топ работодател" от базирания в Амстердам Top Employer Institute. Оценката е въз основа на анализ на редица действащи в организацията условия и практики като работна среда, въвеждане на новоназначените колеги, оценяване на представянето, обучение и развитие и много други. Признанието е и гаранция за ефективността на процесите и предпоставка за достигане до търсените резултати.

"Предимствата от стажа са за двете страни. Щастливи сме да споделяме знание и експертиза с нашите най-млади колеги и да ги подкрепим в тяхното кариерно ориентиране и последваща реализация. От друга страна, сме им благодарни за споделените обратни връзки и прозрения за това как, според тях, бихме могли да се подобрим. Вярваме също така, че потенциалът на всеки един се отключва, когато средата е най-подходяща за това. От полученото наскоро признание за "Топ работодател" от базирания в Амстердам Top Employer Institute съдим, че сме на правилния път в провеждането на програмите ни за управление на хора," коментира Андреа Тониети, директор "Човешки ресурси" на УниКредит Булбанк.

Всеки, желаещ да се включи в стажантската програма, може да кандидатства, като попълни формуляра на страницата на УниКредит Булбанк: https://www.unicreditbulbank.bg/bg/karieri/kandidatstvane/

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.