Дигитална библиотека "Истории и факти за устойчивостта" се открива в Стопанския факултет на СУ

Дигитална библиотека "Истории и факти за устойчивостта" се открива в Стопанския факултет на СУ

На 7 ноември 2023 г. от 16.00 часа в зала 524 на Стопански факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще бъде официално представена дигитална библиотека "Истории и факти за устойчивостта".

Дигиталната библиотека е създадена по инициатива на Сдружение на завършилите Стопанския факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски, в партньорство със СУ и реализирана с подкрепата на програма "Европа" на Столична община.

Библиотеката е своеобразен иновативен подход за комуникация на науката и има за цел да предостави информация за актуалните предизвикателства и възможните решения в областите "Околна среда" и "Общество". В нея се съдържат систематизирани факти и истории по теми, свързани с устойчивото развитие, като енергия, вода, храна, отпадъци, биоразнообразие, бедност, мир и сигурност, образование, здравеопазване и други.

Информационните ресурси са разработени така, че да анализират дългосрочните тенденции и да предоставят пилотни решения и иновации.

Събитието е подходящо за студенти, изследователи, учители в началното и средното образование, журналисти, представители на публичния сектор, бизнеса и гражданските организации.

*Проект "Истории и факти за устойчивостта" се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община - програма Европа 2023 от Сдружение на завършилите Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" в партньорство със СУ.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.