Денят на жената предприемач в България: Успех в различните роли, които жените заемат

Денят на жената предприемач в България: Успех в различните роли, които жените заемат

Целодневното събитие "Денят на жената предприемач 2023" ще се проведе на 20 ноември 2023 г. в "Гранд Хотел Милениум София", от 9.00 ч., в зала Шекспир. "Успехът в различните роли" е тазгодишното мото на българския формат на световно признатия Международен ден на жената предприемач.

Акцентът - "Успехът в различните роли", на тазгодишното издание на "Денят на жената предприемач" прави логическа препратка към миналогодишната тема "Жената в различните роли". Петото юбилейно събитие надгражда идеята как един предприемач, независимо дали е жена, или мъж, да постига успехи във всеки аспект от своя личен и професионален живот.

Организатор на формата, който се провежда за пети път в България, е Асоциацията на жените предприемачи в България - "Селена". Организацията подкрепя инициативи, които помагат за насърчаване на равенството между половете и създаване на подходяща обстановка, в която жените могат да преследват своите цели и да бъдат признавани постиженията им във всички сфери на живота.

Фокусът на събитието тази година - "Успехът в различните роли" и във всеки аспект на живота, подчертава, че жените предприемачи могат не само да бъдат успешни в бизнеса, но и да играят важни роли в семейството, обществото и културната сфера. Това включва ролята им на майки, партньори, активни граждани и културни дейци.

Точно и поради тази причина тази година по време на събитието ще бъдат връчени и призове за предприемчивост на успешни и вдъхновяващи дами в техните области.

И през 2023 година, по традиция, събитието ще е разделено на две части, а организаторите обещават богата и впечатляваща програма както за дневната, така и за вечерната част на формата. През деня ще има обучителни класове, като тазгодишното издание ще стартира със следната тема: "Анатомия на мотивацията: Как да мотивираме себе си и екипите си?" с лектори д-р Антонина Кардашева, учредител и изпълнителен директор на Фондация за развитие на емоционалната интелигентност, и Станислав Даулов, който има над 10 години опит в сферата на коучинга, обученията и личното развитие.

"Успешни практики за съчетаване на родителство с предприемачество" е втората тема, която ще се проведе от лекторите Анна Влаева, специалист и консултант по ранно детско развитие, Ани Събева, учредител на Националната асоциация на бебеносещите в България, и Георги Малчев, който е съосновател на Фондация "Предай нататък", също така предприемач с дългогодишен опит в стратегическото развитие и оперативно управление на различни компании.

Една изключително дамска тема: "Баланс на женствеността в образа на съвременната бизнес дама" ще бъде включена в обучителния клас на Йордана Димитрова, специалист по личен имидж и бранд, носителка на короната Мисис България. Александър Николов, който разработва доказани стратегии за привличане на повече клиенти и ръст на бизнеса, ще даде своите ценни знания по следната тема: "Стратегии за увеличаване продажбите на бизнеса".

Паралелно с обучителните модули, по време на събитието ще има и безплатно бизнес изложение, в което различни компании ще представят своята дейност и ще осъществяват демонстрации на живо.

Кулминацията на дневната част ще бъде дискусионен панел по една изключително важна и популярна тема, а именно: "Естествен срещу изкуствен интелект". Част от участниците в панела са: Георги Първанов, изпълнителен директор на водеща регионална HR компания; Ваня Ананиева, създател на интелигентна платформа за учене на думи и съосновател на Фондация "Предай нататък"; Росен Живков, развиващ HR платформа, базирана на ChatGPT; Елица Стоилова, съосновател на българска безкодова платформа за създаване и управление на чатботове с разговорен изкуствен интелект за сайт; доц. д-р Мартин Захариев, старши правен експерт към фондация "Право и интернет", специалист по изкуствения интелект в правната сфера; Геновева Христова, съсобственик и управляващ директор на компания за интериорен дизайн на хотели и офиси в цяла Европа; Петър Торнев, управляващ директор на технологичен център.

Модератор на дискусията ще бъде Ина Георгиева, главен редактор и издател на сп. "Твоят бизнес".

Във вечерния коктейл ще се включат различни представители и мениджъри от управленски структури на компании, които ще проведат дискусия на тема: "Лидерски умения и успешни бизнес практики". Модератор на панела ще бъде Живка Попатанасова, бизнес журналист в bTV Media Group. Сред участниците са: Детелина Смилкова, председател на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ); проф. д-р Миглена Темелкова, ректор на Висше училище по телекомуникации и пощи, разработващ собствена методика за обучение и изграждане на дигитални лидери; Илона Станева, директор маркетинг и реклама във водеща българска банка, почетен посланик на иновативния маркетинг в Съвета на Европейската научна и културна общност; Тяна Пресолска, председател на Асоциацията на медицинските козметици в България - АМК; Владимир Борачев, съавтор и фасилитатор на годишната програма за развитие на лидерски умения, професионален сертифициран коуч (PCC) акредитиран към Международната коучинг федерация (ICF); Тотка Спасова, оглавяващ най-голямата компания за организиране на семинари за Великобритания, лидер и бизнес стратег в сферата на организирането на събития и откриването и оказването на подкрепа на таланти; Адриана Ангелова, директор "Бизнес развитие" в Sofia Hotels Management.

"Денят на жената предприемач 2023" в България подчертава ролята на жените в обществото и икономиката, като се фокусира на тяхната способност да се ангажират със социални каузи. Също така основен приоритет в живота на жените предприемачи е благотворителността, точно поради тази причина и по време на петото юбилейно издание на събитието, организаторите няма да пропуснат да подкрепят три различни благотворителни каузи.

Първата кауза е на Фондация "Emprove", която обединява жени, станали жертва на домашно насилие, като разказва техните истории, обръщайки внимание на инициативи за превенция и информираност на обществото по темата. По време на събитието фокус ще бъде разработената от "Emprove" програма за работодатели, свързана с превенцията на токсичността на работното място.

За всички членове на Асоциацията на жените предприемачи в България - "Селена", да бъдеш предприемач означава не само да носиш отговорност за своя бизнес, но и да бъдеш отговорен към обществото. Изхождайки от тази сентенция, дамите ще застанат зад една топлеща сърцето кауза, а именно - "Предай нататък". Това е инициатива, помагаща на хора и домове за възрастни в затруднено положение.

Не на последно място, Асоциацията призовава всички гости на събитието и присъстващите бизнесите да окажат подкрепа на "Фондация за нашите деца", която е еталон за качествена социална работа, която се интегрира в държавната политика за закрила на детето. По време на събитието всеки желаещ може да закупи картички и книжки от щанда на Фондацията и по този начин на подкрепи тяхната дейност. Друг начин за подпомагане ще бъде закупуване за офиса и дома кафе "Селена", което е създадено специално за Асоциацията на жените предприемач и за насърчаване на каузата.

Повече информация за международното събитие можете да намерите на официалната страница на инициативата: Women's Entrepreneurship Day

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.