Три причини защо сигурността е по-важна от всякога

Три причини защо сигурността е по-важна от всякога

С излизането от пандемията бизнесът се сблъсква с нови заплахи от всяка посока и не може да си позволи да свали гарда.

Приспособяването към пандемични операции отнема много на някои организации и сега сега те трябва да обмислят живота след пандемията. За да успеят, те трябва да превърнат сигурността в основен елемент на своите планове, пише онлайн изданието business2community.com.

Много малки и средни предприятия внедриха решения и платформи, за да могат да оцелеят в извънредните условия. Някои фирми обаче може да са спестили от сигурност, за да намалят разходите на фона на несигурността от последната година.

Сега е моментът това да се коригира и медията обобщава три причини защо.

Ще продължим да работим от различни места

Идеята за отдалечена работа предшества пандемията. Необходима беше спешност на фона на блокирането и много организации научиха, че могат да позволят на екипите си да работят извън офиса и да поддържат производителността си.

Въпреки всички предимства на работата отвсякъде, бизнесът трябва да разгледа своята инфраструктура за сигурност през нов обектив. Бизнесът се нуждае от решения, които позволяват на екипите да работят отвсякъде без да жертват сигурността.

Много служители може никога да не се върнат в офиса. Увеличеният брой места, където работят екипите, означава повече точки за достъп, които хакерите да използват и да получат достъп до мрежите на бизнеса.

Заплахите продължават да нарастват

Хакерите работят денонощно и не забавят усилията си само защото светът е в пандемия. Към април 2020 г. ФБР заяви, че отчита, че броят на съобщените киберпрестъпления се е увеличил с 300% от началото на пандемията. Доказателствата сочат, че броят им продължава да се увеличава, дори ако те не винаги присъстват в новините.

Заплахите са по-значими от всякога

Докато насочването към големи корпорации влиза в медийните заглавия, хакерите не делят целите си на големи и малки и атакуват фирми от всякакви калибри, а също и хора.

Според проучване на CNBC 43% от онлайн атаките са насочени към малкия бизнес, а едва 14% от малките фирми имат готовност да се защитят. Освен това, както ZDNet съобщава, изследване на CrowdStrike разкрива, че хакерите използват все по-усъвършенствани методи за внасяне на хаос.

Сигурността е един от разходите, които почти никой не иска да прави. Инвестицията обаче си струва, тъй като цената на пробив в сигурността често е по-висока от тази, необходима за предотвратяването му.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.