"Коника Минолта България" откри демонстрационен център за умни IоТ видеосистеми

"Коника Минолта България" откри демонстрационен център за умни IоТ видеосистеми

"Коника Минолта България" откри демонстрационен център за умни IоТ видеосистеми в София.

Демонстрационният център беше представен пред журналисти на 15 юни.

Компанията се насочва към развитието на В2В пазарния сегмент чрез различни интелигентни решения за видеонаблюдение, базирани на технологиите на германската компания "Mobotix", както и на "Luxriot", "Catexis", "SAFR", "Vaxtor" и др.

"Коника Минолта" закупи 65% дял от "Mobotix" през 2016 г., за да инвестира в технологии, продукти и услуги за интелигентно видеонаблюдение, обясни на събитието Антон Крантев от екипа за интелигентни видео решения на компанията.

"Mobotix" оперира от 22 години на пазара, а производствените обекти на дружеството се намират изцяло в Германия. Месечно се произвеждат над 10 хил. камери.

Демонстрационният център е пространство, в което могат да се демонстрират най-съвременните технологии в интелигентното видео наблюдение и дигитализацията чрез смарт IoT видеосистеми.

По време на обиколката беше представена технология за термален скрининг чрез специална камера, както и технология за лицево разпознаване за контрол на достъпа или отчитане на работно време.

Компанията предлага и видеорешения за периметрова охрана и контролиран достъп на базата на лицево разпознаване и многофакторна автентификация, както и решение за разпознаване на регистрационни номера на превозни средства. Последното е подходящо за производство, логистични паркове, офис сгради, паркинги, общини и др. като елемент от цялостна система за видеонаблюдение.

В демонстрационния център може да се види и POS интеграция и управление на складове, решение за безопасност в индустрията, което проследява евентуални повреди на машини и оборудване и предупреждава при достигане на критична температура, както и решение за автоматично раздаване на ваучери за храна.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.