Пет ключови инструмента за развитието на всеки малък бизнес

Пет ключови инструмента за развитието на всеки малък бизнес

Според проучване на Американската администрация за малък бизнес само в САЩ има 30,7 милиона малки предприятия, които представляват 99,9% от всички американски предприятия.

Пандемията от COVID-19 обаче предизвика масови трусове сред малкия бизнес. Това накара фирмите да увеличат своите онлайн дейности, да използват технологии, изкуствен интелект, да подобрят удовлетвореността на клиентите, сигурността в интернет и да се адаптират към новата реалност, пише онлайн изданието business2community.com.

Сега над 51% от малките предприятия са увеличили взаимодействията с клиентите си по интернет. Следователно използването на най-добрите инструменти за вашия малък бизнес допълнително ще му помогнат да расте.

Ето списък с пет инструмента, които вашият малък бизнес трябва да използва.

Инструмент за управление на проекти: Trello

Инструментите за управление на проекти помагат за управление на ресурси, възлагане на задачи, проследяване на крайния срок за изпълнение на проекта и успешно изпълнение.

Един от най-високо класираните инструменти за планиране и управление на проекти е Trello. Той предлага безплатен, гъвкав и визуален начин за управление на проекти.

Trello използва дъски в стил Kanban. В рамките на дъските има карти. Тези карти представляват задачи, които съдържат списъци за проследяване на напредъка на даден проект или за категоризиране.

Приложението има минималистичен интерфейс, който работи добре за поддържане на сложни проекти във фокус. Това ви позволява да създавате персонализирани табла и списъци с карти, които могат да включват изображения, файлове, връзки, контролни списъци или крайни дати.

Инструментът е идеален за фирми от всякакъв мащаб, които също имат членове на екип и служители, работещи заедно по сложни проекти.

Софтуер за виртуална частна мрежа: NordVPN

Докладът за киберготовност от Hiscox показва, че около 47% от малките фирми са докладвали поне за един инцидент със сигурността през предходната година. Случаите ще се увеличат от 2022 г. нататък.

Следователно стартиращите предприятия и малките предприятия, загрижени за сигурността, трябва да прилагат услуги за лична виртуална частна мрежа (VPN).

VPN услугите скриват онлайн активността от хакери и ограничават потребителите, които имат достъп до мрежово съдържание.

Един от най -надеждните доставчици на VPN услуги е NordVPN с над 5 хил. сървъри в 60 държави по света. Той също така включва множество видове специализирани сървъри, които потребителят може да избере според своите нужди.

CyberSec е съществена характеристика на NordVPN, която ви предпазва от злонамерен софтуер, опити за фишинг, натрапчиви реклами и други подобни заплахи. Друга обещаваща характеристика на NordVPN е неговата сигурност, която е в състояние да защити данните в системата от всякакви външни елементи. Той използва усъвършенстван стандарт за шифроване (AES) с 256-битови ключове, често използван от Агенцията за национална сигурност (NSA) за защита на всяка класифицирана и строго секретна информация.

Инструмент за достъпност на уебсайтове: accessiBe

accessiBe е автоматичен доставчик на решения, базирани на изкуствен интелект, който прави уебсайтовете напълно съвместими с WCAG и ADA. Той напълно защитава вашия бизнес от съдебни дела и глоби. Превръща недостъпните уебсайтове в уебсайтове, съвместими с WCAG и ADA.

accessiBe също така предоставя пакет за поддръжка на съдебни дела, за да докаже съответствието на вашия уебсайт на ADA и да ви води през процеса.

Инсталирането на accessiBe е просто. Можете да го използвате, като добавите един ред код на JavaScript към уебсайта си или чрез Google Tag Manager.

accessiBe е напълно персонализиран. Той лесно съответства на дизайна на вашия уебсайт. Можете също така да изберете предпочитаните от вас цветни палети, позиции, икони, оразмеряване и разположение на бутона за достъпност.

Инструмент за комуникация на екипа: Slack

За безпроблемна комуникация и споделяне на идеи и ежедневен чат Slack е един от най-добрите инструменти. Той позволява на членовете на екипа да създават канали, които представляват проект, екип или конкретен клиент.

Slack предлага страхотни функции, като аудио и видео разговори, и позволява лесна интеграция с други бизнес инструменти като MailChimp и Google Drive. Освен това улеснява качването и споделянето на файлове, вкл. и от Google Drive.

Поради достъпните си планове този инструмент бързо се превърна в платформа за обмен на съобщения за стартиращи фирми и малки предприятия.

Той е полезен и за фирми, които нямат един офис, тъй като дава възможност на членовете на екипа да комуникират на всеки настолен компютър или мобилно устройство.

Инструмент за имейл маркетинг: MailChimp

Един от най-високо класираните инструменти за имейл маркетинг е Mailchimp. Той предоставя функции, като поведенческо насочване, A/B тестване, персонализирани шаблони и разширено сегментиране.

Mailchimp е пълноценна маркетингова платформа, която предлага целеви страници, уебсайтове и пощенски картички. Неговата услуга за пощенски картички позволява на потребителите да проектират и изпращат красиви пощенски картички на лоялни клиенти, потенциални клиенти или на всеки, който се интересува от техния бизнес.

Също така, неговите шаблони за плъзгане и пускане позволяват на потребителите да създават професионални имейли без дизайнерски умения.

Вграденият инструмент за анализ на Mailchimp следи отварянията и кликванията. Той позволява на потребителите автоматично да изпращат целеви имейли въз основа на поведението на потребителите. Примерите могат да бъдат приветствено съобщение за нови регистрации или препоръка за свързан продукт за скорошен купувач.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.