Instagram тества по-дълги видеоклипове, за да разшири приходите си

Instagram тества по-дълги видеоклипове, за да разшири приходите си

Според различни публикации Instagram тества по-дълги видеоклипове, за да разшири възможностите си за приходи и да се справи с някои слабости спрямо ключовите конкуренти TikTok и YouTube.

Според разработчика Алесандро Палуци посочва, че Instagram обмисля удължаване на Reels до 10 минути, което е значително увеличение от сегашното ограничение от 90 секунди, пише Insider Intelligence.

Компанията-майка на Instagram - Meta, засега тества промяната вътрешно.

Тази промяна, ако бъде направена, не само съответства на дължините на видеата, разрешени от TikTok от миналата година, но също така навлиза в територията на YouTube.

Според различни данни идеалната продължителност на видеоклипове в YouTube е между 6 и 8 минути или от 5 до 15 минути. Instagram изглежда ще преследва YouTube в стремежа си да намали пазарния му дял в дългосрочен план.

Потвърдените акаунти в YouTube могат да качват видеоклипове до 12 часа или 128 GB (непроверените са ограничени до 15 минути).

Функцията Longer Reels ще позволи на създателите да публикуват различни типове съдържание. Понастоящем създателите разделят съдържанието поради ограничението от 3 минути. Въвеждането на 10-минутно ограничение ще прекрати тази фрагментация.

По-дългите видеоклипове позволяват и повече място за рекламни слотове.

Интересното е, че докато Instagram и TikTok изследват по-дълго съдържание, YouTube се задълбочава в по-кратките видеоклипове, като въведе Samples функция.

Ходът на Instagram е интересен, като се има предвид, че кратката форма на видеото привлича повече реклама. Magna Global очаква разходите за дългосрочни видеореклами да спаднат с 5,3% тази година и да нараснат само с 0,2% през 2024 г.; за късометражно видео се очаква растежът през 2023 г. да бъде 4,3% и 9,7% през следващата година, но пък базата при него е по-ниска.

Не цялата публика иска трисекундни видеоклипове 24/7. Данни от декември 2022 г. разкриват, че мнозинството от потребителите в САЩ (55%) гледат предимно видеоклипове, които са с дължина от няколко минути, а кратките клипове с продължителност 60 секунди или по-малко привличат 29% от зрителите. Тенденцията е подобна и в Западна Европа.

Instagram вече има опит в повишаването на ангажираността на потребителите на Reels. Платформата увеличи с 24% времето за гледане и удвои повторното споделяне за само шест месеца.

Платформите за социални медии все повече се сближават по отношение на техните функции и предложения. Подходът "един размер за всички" повдига въпроси за потребителското изживяване: Трябва ли платформите да предлагат специални приложения за кратко и дълго съдържание или да интегрират всички типове?

Тъй като платформите непрекъснато се развиват, е ясно, че адаптивността и разбирането на потребителските предпочитания са от ключово значение за запазване и увеличаване на потребителските бази.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.